SiolNET. Trendi Potovanja
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bled pred zgodovinskim mejnikom

0,08

termometer

Ojstrica Bled
Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski turistični biser Bled bo letos prvič v zgodovini presegel mejnik enega milijona turističnih prenočitev. V prihodnjem letu v Turizmu Bled med drugim napovedujejo novo strategijo razvoja turizma, izgradnjo severne obvoznice ter nadaljevanje priprav za gradnjo južne razbremenilne ceste.

Na Bledu so do konca novembra zabeležili 982.546 prenočitev. V decembru pričakujejo še okoli 54.000 nočitev, tako da bodo prvič v zgodovini presegli mejo enega milijona.

V letošnjem letu so med gosti prevladovali Britanci, Nemci, Italijani in Avstrijci, veliko je bilo tudi gostov iz azijskih držav, ZDA ter ostalih evropskih držav. Med gosti so na primer našteli tudi več kot tisoč Islandcev, so sporočili s Turizma Bled.

Največ gostov je bilo iz Velike Britanije

Blejske hotelske zmogljivosti so bile polne tudi med božičnimi prazniki. Največ gostov je bilo iz Velike Britanije, Nemčije in Avstralije. Bled bo poln tudi čez novo leto, ko bo na počitnicah in praznovanjih največ gostov iz nemško govorečih držav, kažejo podatki Sava Hotelov Bled.

Blejski turistični delavci pa se veselijo tudi januarja. V Savinih hotelih načrtujejo za 40 odstotkov več nočitev kot lani, do treh kraljev bodo prevladovali gostje iz Italije, veliko bo Hrvatov in Srbov. Kasneje pričakujejo goste iz azijskih držav na popotovanju Dubrovnik-Bled-Dunaj ter poslovne goste.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 20
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin