Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 6. 2015,
7.50

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

advertorial Union alkohol zmerno pitje

Petek, 12. 6. 2015, 7.50

2 meseca, 2 tedna

Zakaj pijan nisi "kul"?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred nami so šolske počitnice, dva meseca brezskrbne zabave, dolgih noči in poletnih užitkov. A pazite, da jutra ne bodo polna zadreg zaradi preveč popitega alkohola.

Jutro po zabavi je lepše brez glavobola in zadrege

Če ste kljub zavedanju, da preveč popitega alkohola škodi zdravju in počutju, že kdaj pregloboko pogledali v kozarec, potem gotovo že veste, za kaj gre. Seveda je bila tista zabava odlična – no, upamo, da se je vsaj spomnite –, a dan zatem je najbrž sledil padec na realna tla. Najprej vas je zaradi dehidracije bolela glava, nato pa je bilo na vrsti obžalovanje, ker ste morda ob preveliki pijanosti naredili ali rekli kaj takega, česar se sramujete.

Če se na zabavi osmešite, vas naslednji dan boli glava ter v pijanosti koga prizadenete, zagotovo ne morete trditi, da je pijanost "kul"!

Neresnice o pijanosti

Verjamemo, da se vsi ne boste popolnoma odpovedali alkoholu. In nič hudega. V zmernih količinah je namreč prav prijetna osvežitev in nas malce sprosti. A pazite, da alkoholne pijače vsebujejo manj alkohola ter da jih uživate zmerno, ob posebnih priložnostih.

Zakaj izbrati manj alkoholne ali brezalkoholne pijače? Preberite si nekaj dejstev o alkoholu, ki so seveda neresnice, morda vas bo to prepričalo.

Bolje pijan kot na drogi

Tudi alkohol je droga! Če pijete preveč alkohola, na dolgi rok lahko zelo škodite telesu, saj počasi zastruplja vaše telo.

Če smo pijani, je zabava bolj sproščena

Tega ne moremo čisto zanikati, kozarček ob prihodu na zabavo je lahko prav dobrodošel. A ko gre za prevelike količine, se namreč vedete smešno, govorite nerazumno in počnete stvari, ki jih sicer ne bi. In če bo nastal prepir, lahko še vedno govorimo o sproščenosti?

Pijan bom videti bolj "kul"

Če ste pijani, niste "kul". Pika. Ste glasni, nesramni, naslednji dan pa brez energije in razdražljivi.

Vsi bodo pijani

Pravzaprav se močno motite. Vedno manj mladostnikov pije, saj se vse bolj zavedajo pomembnosti zdravega načina življenja. In če se boste po zabavi zbudili trezni, boste še isti dan lahko naredili kaj dobrega za zdravje: šli teč, v gore, na kolo …

Lahko se streznim, kadar se hočem

Ste vedeli, da samo ena pijača potrebuje od dve do tri ure, da gre ven iz telesa? In da ne morete storiti ničesar, da bi to pospešili?

Če se lahko napijejo odrasli, se lahko tudi mladi

Nihče naj ne zaužije preveč alkohola. In škodljiv je za vse, tudi za mlade: počasneje se razvijajo, imajo težave s kožo, upočasnjuje jim miselne procese in lahko privede v poznejši alkoholizem. Poleg tega velja starostna omejitev, ki ima zagotovo premišljene in utemeljene razloge.

Pij drugače!

Pivovarna Union se zaveda problematike pretiranega opijanja med mladimi, hkrati pa jim želijo ponuditi bolj zdravo alternativo. Zato so začeli akcijo Pij drugače.

Na zabavi si privoščite osvežitev brez slabe vesti in brez obžalovanja naslednji dan.

Z manj alkohola*

Brez alkohola

Ne spreglejte