SiolNET. Trendi Odnosi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Več spanja, več ljubezni?

1

termometer

Spanec je boljši kot žganec in morda je to recept, ki bi ga morali upoštevati pri iskanju harmonije med partnerjema, vsaj tako potrjuje vedno več raziskav.

Če se želite s partnerjem bolje razumeti, poskrbite, da bosta oba dobro spala, saj kakovosten spanec vpliva tudi na harmonijo odnosa. ‒ Kadar dobro spimo, je med partnerjema manj prostora za negativna čustva, zato je manj nesporazumov ali so hitreje rešljivi. Dober dan, ki ga preživimo s partnerjem, spet vpliva na kakovost spanca, tako da se krog sklene. Noč brez mirnega spanca še ne pokvari odnosa, a če nespečnost iz kateregakoli vzroka (bolezen, duševne težave, stres) traja, pomaga ustvarjati napete okoliščine, ki privedejo do prepirov, zato se je z njo treba ukvarjati.

‒ Na univerzi v Nebraski so proučevali povezavo med spalno rutino partnerjev in ugotovili, da se pari, ki imajo podoben spalni ritem, lažje povezujejo, rešujejo skupne težave in nesporazume. Ravno obratno pari, ki spijo popolnoma različno ‒ eden hodi spat s kurami, drugi s sovami ‒ kažejo manj strpnosti drug do drugega, so bolj nagnjeni k prepiranju, preživljajo manj časa skupaj in celo manj seksajo. Če do zdaj niste vedeli, zakaj pri vas doma škripa v spolnosti, morda zdaj veste, zato poskrbite za to, da bosta spala bolje.

‒ Ukvarjanje s spancem oziroma težavami, povezanimi s spancem, pare pripelje do boljšega odnosa, saj hitreje rešujejo nesporazume in so bolj strpni drug do drugega. Dober spanec je očitno povezan s kakovostjo odnosov, zato vlagajte vanj. Sami in v dvoje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin