SiolNET. Trendi Odnosi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tudi moški se v zakonu zapustijo

4

termometer

Niso samo ženske tiste, ki s poroko zanemarijo svoj videz, tudi moški se v zakonu "sprostijo", ker se jim ni treba več truditi, da bi osvojili žensko.

Še več, moški so za 20 odstotkov bolj nagnjeni h kopičenju kilogramov – skoraj 60 odstotkov je debelejših od svojih partneric, pri ženskah pa velja, da jih je "le" 40 odstotkov obilnejših od moža. V primerjavi s samskimi moškimi ali tistimi, ki so v razmerju, so poročeni moški 13 odstotkov debelejši.

Razlogov za to je več: moški zanemarijo športne aktivnosti, ker se počutijo bolj varni, saj jim ni treba žene več osvajati z mišičastim telesom, manj se obremenjujejo z videzom in več se posvečajo karieri, zato si ne vzamejo več uro časa za rekreacijo na dan. Samski moški ravno nasprotno zelo pazijo, kako so videti, ker menijo, da je privlačen in negovan fizičen videz pomemben dejavnik pri osvajanju žensk. Pri ženskah je ravno obratno: dokler hodijo na zmenke, si dovolijo tudi kilogramček preveč, ko pa se poročijo, zaradi povečanega števila obveznosti od otrok do gospodinjstva, stresa v službi in usklajevanja zasebnega življenja s kariero pogosto celo shujšajo.

Raziskavo so izvedeli raziskovalci z univerze v Minnesoti, zajela pa je več kot 500 ljudi, povprečno starih 25 let.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin