Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 6. 2013,
21.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

stres spolnost samopodoba

Torek, 18. 6. 2013, 21.13

8 let

Stvari, ki ubijajo erekcijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Roko na srce, vsakemu se je že zgodilo. Neprijetno je in največkrat prizadene moški ego, a vseeno se stvarem, ki ubijejo erekcijo, lahko izognemo, le poznati jih moramo.

Potrtost je eden od najbolj pogostih razlogov za nezmožnost erekcije, saj sploh na moške močno vpliva. Ne jemlje jim le volje do življenja, temveč do vsega, kar jih osrečuje, del tega je nedvomno tudi spolnost. Če se zdravite proti depresiji, je takšno stanje precej predvidljivo, saj večina antidepresivov vsebuje tudi snovi, ki slabijo željo po spolnosti.

Eden od razlogov, zakaj v postelji vse ni, kot je treba, je tudi alkohol. Nekaj kozarčkov, da se sprostite, vas sicer ne bo oviralo, a pretirano uživanje alkohola je za erekcijo precej škodljivo. Na srečo so posledice pretiranega uživanja alkohola za erekcijo večinoma kratkotrajne.

Najpogostejši dejavnik, ki ubije erekcijo, je stres. Vsi se namreč zavedamo, da se je skoraj nemogoče sprostiti ob mislih na službo, denar in še kaj, kar nam sicer krajša spanec. Stres sicer vpliva na številne dele telesa in na kondicijo, povzroča različne bolezni, a pri moških se izrazito odraža tudi kot težave z erekcijo. Poskušajte več spati, se sprostiti in počivati, ko to lahko, in učinki sproščanja bodo kmalu vidni.

Jeza povzroči, da več krvi odteče v obraz namesto na kraj, kjer bi jo resnično potrebovali, tudi zaradi tega se lahko pokažejo motnje v erekciji, težje pa se sprostimo tudi, ko v nas vlada jeza, pa naj bo ta usmerjena proti partnerju ali komu drugemu. Potlačena jeza je še posebej zahrbtna sovražnica erekcije, saj velikokrat pripomore k slabšemu spolnemu življenju.

Negotovost ima v spolnosti dva vzroka: ali gre za pretirano oboževanje ljubljene osebe in prevelika pričakovanja v spolnosti z njo ali pa je preprosto odraz celostne negotovosti človeka. V vsakem primeru je treba k težavi pristopiti večplastno in ga rešiti, saj prevelika želja ubija. Tudi erekcijo.

Samopodoba ima pri spolnosti in s tem tudi pri erekciji veliko vlogo. Je že res, da se moški hitro vzburijo ob pogledu na svojo partnerico, a če niso zadovoljni s svojo podobo, bodo med rjuhami težko sproščeni. Nizka samopodoba je velikokrat težava pri mlajših moških, ki si ustvarjajo ideale po tem, kar prikazujejo televizijski oglasi, niso pa še dovolj zreli, da bi dojeli celostno zgodbo spolne privlačnosti med partnerjema.

Med številnimi dejavniki, ki ogrožajo erekcijo, lahko naštejemo še zdravstveno stanje moškega, nizko spolno slo, pretirano debelost, zdravila. Pomembno pa je, da ne glede na to, kako težko je s tujci govoriti o svojem spolnem življenju, moški z opisanimi težavami poiščejo ustrezno pomoč, ki bo lahko njihovo življenje pomagala vrniti na stare tirnice spolnega užitka.

Ne spreglejte