SiolNET. Trendi Odnosi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Si želite razhoda?

1

termometer

 | Foto:
Včasih gre za slab trenutek v odnosu, včasih pa za resnično željo, da bi ga končali, čeprav si tega ne upate priznati. Kakšno vedenje izdaja, da ste zreli za konec razmerja?

Nenehna kritika Še tako umestna kritika, če je prepogosto izrečena, človeka pripravi do tega, da se začne umikati sam vase in izgubljati samozavest, kaj šele, ko je ta uporabljena v jezi in izziva ogorčenje. Prav je, da partnerju poveste, kaj mislite, a če ga nenehno kritizirate, to še ne pomeni, da je kaj narobe z njim, ampak govori predvsem o vašem nezadovoljstvu.

Partner po meri Redki so ljudje, ki priznavajo, da je njihov partner idealen, večina bi svojega partnerja najraje priredila po svoji podobi, ker misli, da bi popolna kompatibilnost rešila vse njune težave, kar je seveda daleč od resnice. Če si partnerja želite kar naprej spreminjati, se vprašajte, ali ne bi pravzaprav morali spremeniti kaj drugega.

Beg pred intimnostjo Ko se začnete izogibati intimnim trenutkom s partnerjem, pa naj gre za ljubljenje ali poglobljen pogovor, ustvarjate prepad, ki ga bo kmalu težko premostiti. Vprašajte se, zakaj in pred čem bežite, in razčistite, ali si še želite vztrajati v odnosu.

Obtoževanje Ko z enim prstom kažete na partnerja, da je kriv za to in to, s preostalimi merite nase, zato je vsako obtoževanje, ki poteka v eno smer, neumestno. Razmislite, kaj se v resnici skriva za obtožbami, in dajte odnosu priložnost, da znova zadiha, če si želite, da se vajina skupna pot nadaljuje.

Izkoriščanje V odnosu gre za dajanje in prejemanje, ki naj bi bilo vsaj približno enakomerno razporejeno. Če ste tisti, ki v odnosu samo jemlje, ne da bi bil pripravljen ponuditi kaj v zameno, se ne čudite, ko se bo partner začel počutiti izkoriščanega. In če si ne želite ničesar dati, kakšen je smisel vajine ljubezni?

Črnogledost Ne morete in nočete videti ničesar lepega, kar lahko prinese odnos med dvema, ali pa se vam zdi, da je to med vama nemogoče. Pred očmi imate samo partnerjeva napake, ne da bi opazili njegove dobre lastnosti. Če si ne želite končati kot zagrenjen in vsega naveličan par, obarvajte svoj pogled na partnerja bolj pozitivno.

Brez posluha Mislite, da imate prav samo vi, in tega ne skrivate. Partnerjevih argumentov nikoli ne poslušate ali pa jih utišate, še preden se lahko razvijejo. To je pot, ki zanesljivo vodi do razhoda, čeprav tega ta trenutek še ne želite videti.

Pričakujete pravljico V glavi imate sliko idealnega partnerja, ki se seveda ne ujema z resničnostjo, zato ste nezadovoljni, in verjetno boste takšni tudi ostali, če ne začnete razmišljati nekoliko drugače. Prav je, da imate svoje ideale, vendar se je treba v resničnem življenju prilagoditi stvarem takšnim, kot so. Prebujna domišljija lahko partnerju že vnaprej zapre pot do vašega srca, saj njegov trud nikoli ne bo dovolj, da uresniči vse vaše sanje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin