Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 5. 2013,
18.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

partnerstvo

Nedelja, 12. 5. 2013, 18.50

8 let

Malenkosti, ki uničujejo odnos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Je pomembno, kdo pomije posodo in kdo izbere restavracijo? Seveda je, če si ne želite, da se odnos čez nekaj let razdre zato, ker se nista znala dogovoriti o malenkostih.

Gospodinjska opravila Nobena skrivnost ni, da se pari pogosto sprejo okoli tega, kdo bo pomival posodo in kdo odnesel smeti, in tako mimogrede poskrbijo za odvečno slabo voljo v odnosu. Brez takšnega ali drugačnega dogovora ne bo šlo, če si ne želite preživljati skupnih trenutkov v kujanju, dokler se eden od vaju tega ne naveliča.

Samo eden odloča Naj bo ona ali on, če samo eden odloča o stvareh, to ni zabavno. Morda drugi partner niti ne opazi, da vedno odloča sam, in morda se tega tudi nikoli ne bo zavedal, če mu prvi tega ne pove – tudi več kot samo enkrat. Partner, ki ostaja prikrajšan, tvega, da se bo v njem nabrala zamera do partnerja, ker ga ta nikoli ne upošteva, zato je dobro ukrepati takoj.

Pozabljanje pomembnih datumov Vsakomur se primeri, da pozabi na pomemben datum, a kaj storiti, če partner vsako leto pozabi vaš rojstni dan in obletnico poroke za povrhu? Glede na to, da živimo v moderni dobi, se ni treba pričkati, kako slabo so ga vzgojili starši, ampak mu za pomembne datume in obletnice naredite opomnik, za vsak primer pa jih obkrožite še na koledarju.

Sarkazem Vaše sarkastične pripombe se morda vam zdijo smešne, sploh kadar so na račun partnerja, a vprašanje je, ali se smešne zdijo tudi njemu. Zbadanje partnerja ni način partnerske komunikacije, ki zbližuje, potrudite se in izberite bolj ljubeznivo komunikacijo.

Samoumevnost Tako dolgo sta že skupaj, da se ne držita več za roke na sprehodu, kaj šele, da bi objeta skupaj pogledala film na kavču, pa vendar. Ravno majhne pozornosti so tiste, ki pomagajo zgraditi občutek bližine in domačnosti, zato se jim ne odpovejte, ampak jih načrtno gojite. Ne jemljite partnerja za samoumevnega, ampak mu dajte vedeti, da vam veliko pomeni, da je tu.

Ne spreglejte