Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 1. 2011,
9.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 21. 1. 2011, 9.12

8 let

Ko je bolezen močnejša od ljubezni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Huda bolezen zna biti resna preizkušnja za nek partnerski odnos. Lahko se je imeti rad, ko je vse v najlepšem redu, ko smo zdravi in ko nas v odnosu jezijo banalne in nepomembne zadeve.

Na primer, njeno večno zamujanje in njegove nogavice, razmetane po stanovanju. A pravi test, kako trden, stabilen in ljubeč je nek partnerski odnos, je takrat, ko eden izmed partnerjev (zakoncev, zaročencev) resno zboli. To je (žal) priložnost, ko spoznamo pravi značaj in pravo vrednost naše zveze oz. partnerja. In včasih se zgodi, da ljudje, ki jih imamo radi, niso takšni, kot mislimo, da so. Helena je pred dvema letoma zbolela za rakom. Šok ob tej novici je bil nepredstavljiv. Zakaj ona? Kako je to mogoče? Živela je zdravo, brez nekih zdravstvenih težav, vse dokler ji ni tistega lepega dne zdravnik povedal, da je bula na prsih rakasta tvorba. Bila je stara sedemindvajset let. V naslednji sekundi se ji je sesul svet in prva misel je bila, da ne bo več dolgo živela. Strah, obup, žalost, jok. A dve leti po tej diagnozi je uradna medicina potrdila, da je bilo njeno zdravljenje uspešno in pravočasno.

Premagala je bolezen, a zaradi bolezni jo je zapustil dolgoletni fant. Samo nekaj mesecev po začetku njenega zdravljenja se je preprosto izselil iz skupnega stanovanja. Skoraj brez besed. In kmalu zatem ga je po golem naključju srečala nekje v mestu, kako se nasmejan sprehaja z drugo. Helena, utrujena zaradi zdravljenja, bleda, prestrašena in v strahu zaradi svojega zdravja, on nasmejan in v objemu z drugo. Spet šok. Že drugič v nekaj mesecih se ji je sesul svet. Prva huda prelomnica v njenem življenju je bila bolezen, druga pa, da jo je v najtežjem obdobju njenega življenja zapustil partner. To je bilo zadnje, kar je pričakovala od njega, pravzaprav sploh ni pomislila na to, da bi jo lahko pustil samo v tej zgodbi. Želela si je in potrebovala je ljubečo podporo, topel objem, občutek varnosti, dolge pogovore in nekoga, ki ji bo rekel, da jo ima rad. Verjela je, da je Miha, njen fant, oseba, ki ji bo stala ob strani v dobrem in slabem. A doživela je hladen tuš, ki ga verjetno ne bo pozabila do konca življenja.

Zdaj, ko gleda nazaj, se ji zdi, da je bil zanjo večji šok izguba fanta kot pa dejstvo, da je zbolela. Prvo je bila izdaja njene ljubezni, dolgoletne zveze in prijateljstva. Miha je hitro pokazal svoj pravi obraz in spoznanje, da je bila njena zveza zgolj iluzija ljubezni, obojestranske podpore, prijateljstva in sreče, je bilo grozno in boleče. Bolezen jo je v primeru njene zveze, kruto postavila na realna tla. Prečistila je njeno življenje in ljudi okoli nje. In prav Miha je bil prvi, ki jo je zapustil in odšel živet novo življenje brez nje. Zakaj je to naredil, ve samo on. Lahko da ni bil dorasel nastali situaciji (huda bolezen in strah pred smrtjo) in se je zato raje umaknil (zbežal) iz njenega življenja, lahko pa, da jo preprosto ni imel dovolj rad, da bi ostal z njo v teh težkih časih. Da bi z njo trpel, jo podpiral, jokal, se smejal in ljubeče negoval. Danes je Helena sama, a srečna, ker je zmagala v bitki za življenje in nekako uspela preživeti zadnji dve leti, ki sta bili najtežji v njenem življenju. A grenak priokus ostaja. Boriti se je morala sama.

Ne spreglejte