Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 6. 2013,
12.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

samopodoba sreča

Sreda, 19. 6. 2013, 12.50

8 let

Kako se imeti raje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Znano je, da so srečnejši ljudje tudi uspešnejši, zato vam ponujamo nekaj nasvetov, kako se imeti raje. Vsaka sprememba na bolje se začne pri sebi - zakaj bi odlašali?

Nehajte se kritizirati Kolikokrat na dan si rečete, da ste neumni, debeli ali neprivlačni? Zagotovo niste šteli, saj je navada samozaničevanja pogosto nezavedna, a čas je, da jo ozavestite in prenehate z njo. Namesto da si govorite slabe stvari, si večkrat na dan ponovite, da ste sposobni, lepi in močni, in se začnite ceniti. Pretirana samokritika zasenči pogled na dobre lastnosti, proč z njo!

Ne strašite se Če ste nagnjeni k temu, da iz muhe delate slona, kar vas seveda prestraši, da ne boste zmogli obvladovati stvari, takoj spremenite tok misli, ko se pojavijo strahovi. Naj stane, kar hoče, prepričajte se, da vam slabe misli samo škodijo, in jih zamenjajte z dobrimi. Potrebne je nekaj prakse, a deluje.

Bodite potrpežljivi in ljubeči do sebe Ljubezen do sebe ni samo razvajanje s čokolado, ampak proces, ki lahko traja dalj časa, čeprav se sliši tako preprosto, saj gre za spremembo v razmišljanju. Vredni ste ljubezni in nežnosti, zato vsak dan storite zase nekaj lepega in bodite potrpežljivi do sebe, če vam ne bo uspelo takoj.

Ne obsojajte se Vsak ima slab dan in nad vsakogar se kdaj zgrnejo črne misli, tudi nad tiste, ki si svoje življenje želijo spremeniti na bolje. Ko imate tak dan, se ne krivite, z meditacijo in sproščanjem prebrodite krizo, vadite pozitivne misli.

Pohvalite se Pohvala drugih dobro dene, a tudi pohvala samega sebe ima pozitivni učinek. Začnite z majhnimi koraki (lepa sem, sposoben sem) in vztrajajte, dokler vam ne preidejo v kri. Ni namen, da se pred vsemi hvalite, da ste najboljši, ampak da spoznate lastno vrednost in začnete tudi drugim dajati najbolje od sebe.

Sprejmite pomoč Zakaj pa ne? Ko potrebujete pomoč, prosite zanjo ali sprejmite ponujeno, saj tako razvijate zaupanje in dobre odnose. Mišljenje, da zmorete vse sami, je znak velikega ega in slabosti, saj je dejstvo, da smo ljudje tukaj tudi zato, da si pomagamo.

Skrbite za svoje telo Zdrav duh v zdravem telesu ni izmišljotina. Vaše telo je vaš tempelj, zato mu ponudite najbolje, kar lahko, in poskušajte opustiti nezdrave navade, ki mu škodujejo – kajenje, pijača, nezdrave maščobe, sladkor ...

Imejte se radi Ne čakajte, da se v življenju vse postavi na svoje mesto, da bi se imeli radi. Sprejmite se z vsemi napakami in dobrimi lastnostmi, ki jih imate, saj nihče ni popoln. Prepoznajte svoje temne strani in se jih naučite premagovati, dovolite si, da se izrazi najbolje v vas. Šele ko boste zares vzljubili sebe, boste lahko v celoti sprejemali tudi druge.

Ne spreglejte