Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 5. 2015,
22.14

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Odkrivaj Slovenijo MasterCard družinski izleti advertorial

Četrtek, 28. 5. 2015, 22.14

2 meseca, 1 teden

Ideje za družinski končni izlet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Konec šole je treba primerno proslaviti, ne glede na to, kako uspešno se je šolsko leto končalo. Slovenija je polna kotičkov, kjer se s šolarji lahko razveselimo prihajajočih počitnic.

Tudi družina si lahko za konec šolskega leta privošči končni izlet. Konec domačih nalog, učenja, obveznosti in aktivnosti je pač treba proslaviti. V mislih imamo nepozaben enodnevni izlet, da bomo sproščeni zakorakali v poletne počitnice.

Slavnostno zaveslajte po Bohinjskem jezeru

Če ste v družini navdušeni veslači, si v eni od čolnarn ob Bohinjskem jezeru izposodite čoln in zaveslajte po čudovitem jezeru. Manj športnim družinam pa predlagamo, da se zapeljejo z električno ladjico, ki vozi po jezeru. Izlet se po tem, ko ladjica zapluje v pristan, seveda ne sme končati. Čas je za odličen tekoči sladoled Pod skalco, kjer si tisti bolj divji lahko privoščijo še malo plezanja v skali. Po plezanju pa priporočamo hitro kopanje ob mostu pri Janezu.

Soča ni samo Gregorčičeva pesem

Svojega šolarja peljite čez Vršič v Trento. Na poti v dolino se ustavite pri izviru Soče, oglejte si korita Mostnice, trdnjavo Kluže pri Bovcu ter še malo naprej slap Boka, ki buči skoraj ob cesti. V Kobaridu vas čakajo slastni kobariški štruklji, če imate moč, pa tudi muzej prve svetovne vojne, najboljši evropski muzej leta 1993. Kobarid se lahko pohvali z največjim številom odličnih restavracij v tako majhnem kraju. Nikakor pa ne smete pozabiti na urejene sprehajalne poti v okolici Mosta na Soči, kjer so z radiestezijsko metodo odkrili 14 vitalnih energijskih točk.

Kopanje na Koroškem

Odpravite se na Koroško, natančneje v Radlje ob Dravi, kjer so pred kratkim dobili prvo slovensko naravno kopališče. Kopalci se bodo razveselili kopalnega jezera, ki se čisti na naraven način brez klora. Tam lahko tudi najamete čoln in malega maturanta preizkusite, kako se znajde kot veslač. Okrog Radelj ob Dravi poteka tudi 12-kilometrska rekreacijska pot, primerna za vse, ki radi uživajo v neokrnjeni naravi.

Adrenalinski parki za sproščanje stresa

Z izletom v enega od številnih adrenalinskih parkov ne morete zgrešiti. Šolarji bodo sprostili vso slabo voljo in utrujenost, ki se je nabirala zadnjih nekaj tednov. Obisk adrenalinskega parka vam bo dvignil samozavest, pa tudi zaupanje v druge člane ekipe. To je tisto pravo, kar družina ob koncu šolskega leta najbolj potrebuje. Izbirajte med parki parki v Mariboru, Bovcu, na Jezerskem, v Ribčevem Lazu, pri Bukovniškem jezeru ali na Bledu, na Krvavcu in v Podljubelju.

V skrivnostni jamski svet

Že dolgo niste bili v Postojnski jami? Notranjsko-kraški svet je poln skrivnostnih jam, zato se mogoče lahko podate v podzemlje Pivke jame in Črne jame , ki spadata v Postojnski jamski sistem. Sprehod po vodnih rovih bo osvežujoč konec šolskega leta. Pri vasi Veliki Otok ob cesti Postojna–Predjama si lahko ogledate tudi Otoško jamo, ki je bila nekoč eden od vhodov v Postojnski jamski sistem. Zaradi edinstvenih lepot je bila Otoška jama v preteklosti večkrat prizorišče snemanja filmov domačih in tujih filmskih mojstrov. Turistični del je dolg 600 metrov. Ogled traja 45 minut.

Kje so najhitrejši tobogani?

V vodnih parkih in toplicah boste primerno praznovali zadnji šolski dan. Otroci bodo med vožnjo po vrtoglavih vodnih toboganih sprostili nakopičeno energijo. Povabite jih na kopanje v Terme Čatež, v Vodni svet Atlantis, Vodni park Bohinj, v Terme Olimia, Terme Laško, Terme Ptuj, Lendavo in Moravske Toplice. Povsod so tobogani dobro podmazani z vrhunsko termalno vodo in pripravljeni na divjaško uživanje.

Pravljične dežele

Za malo mlajše šolarje je obisk ene od številnih pravljičnih dežel idealen konec šolskega leta. Eno boste našli na Bledu, kjer v Deželi ljudskih pravljic domujejo vile, Ajdovska deklica, divja baba, škrat lesnik in povodni mož. Druga je v Logarski dolini, kjer imajo poseben Pravljični gozd, v Deželi pravljic in domišljije pod Olimsko goro pa domujejo zloglasni čarovnica, Bedanc, Krjavelj, Rdeča kapica in drugi pravljični liki. Tudi v Kekčevi deželi v Kranjski Gori so dobrodošli vsi ljubitelji čarobnih pravljic.

Ne spreglejte