Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 1. 2008,
13.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 10. 1. 2008, 13.30

8 let

Šušteča pomlad in poletje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ha, ha – pomenimo roke, izostrimo pogled, pripravimo denarnice in se prepustimo novi, sveži modi.

Ja, pomladno poletni trendi so že na poti v trgovine; na modnih brveh Milana, Londona, Pariza in New Yorka pa je že jeseni vse šuštelo, prhutalo, se ovijalo in razkazovalo. O čem bomo govorile v poletni sezoni?

Kratke oblekice Mini obleka je letošnji pomladno poletni trend. Vsa sveža, prefinjena in razgaljajoča. Ni pomembno, ali prihaja v sladkastih pastelih, udarni rdeči ali klasični črni. Prednost ima klasični kroj koktajl obleke, sledijo pa ji tudi križanke med tuniko in obleko, kroj petdesetih let prejšnjega stoletja do čisto enostavnih krojev, ki samo sledijo liniji telesa. Seveda je tu tudi tako ženska dolžina okrog kolen.

Dolge obleke

Naj bodo sproščene hipijevske ali prave večerne toalete. Glamur je seveda zaželen. Cvetlični vzorci, krparije, tunike do tal – vse to spominja na otroke cvetja. Temu stilu parira klasičen holivudski šik – satenaste, svilene in obleke iz tančic. Eleganca v linijah se včasih poigra s kakšnim nenavadnim elementom: črnim moškim pasom na elegantni obleki, čevlji, ki spominjajo na ortopedska obuvala in še bi lahko naštevali.

Močne barve

Rožnata v kombinaciji z drugo močno barvo zmaguje. Rdeča je tudi Gucci, Donna Karan, Alberta Ferreti, Celine … Rumena, turkizna in zelena prihajajo v vsej svežini, medtem ko iz zimske kolekcije ostaja kraljevsko modra, ki ji ostajajo zvesti Oscar de la Renta, Vivenne Westvood, Diane von Furstenberg … Nekaj oranžne se tudi najde, ampak največkrat kot rečeno v kombinaciji z močno rožnato.

Bela in črna

Tudi tidve barvi osvajata v letošnjih kolekcijah. Čeprav je bele še več kot črne. Snežna belina se je preselila tudi na modne dodatke kot so sončna očala in čevlji. Črna ostaja na večernih toaletah in strogih moških kostimih. Vrnile so se tančice, pajčolani, ki prekrivajo damam obraz ali oči, pa so del klobukov ali samostojni modni dodatek. Črn, jasno.

Rože in drugi potiski Resnično – kako bi bila videti pomladno poletna moda brez rož? Lahko so nežne, kot so nežne pomladanske sapice – vrtnice, mali cvetovi, flowerpower. Nežne travne bilke, vzorci, ki so jih ljubile babice na spalnih srajcah in ogromni stilizirani cvetovi. Da ne bi ostali samo pri rožah, so tu še karo, črte v vse smeri, krogi, pike in živalski vzorci. Tudi kombinacija več vzorcev je močno prisotna.

Resnično opazni modni dodatki …

Naj se vidi, naj se opazi, naj bo čim večje, čim bolj svetleče in čim bolj barvito. Pretiravanje v vzorcih, v obliki, v velikosti, v okrasju. To je letošnji trend. Od resnično opaznih volanov na oblekah, perju, svetlečemu usnju torbic, skulpturah, ki bi jim navadno rekli klobuki … Tem se ni mogel upreti niti Alewander McQueen, drugače zelo nežna linija Blugirl pa je letos polna naglavnega okrasja, ki ne ostaja neopazno. Nekaj novega so tudi poletni »škorenjci« - no, pravzaprav sandalci, ki pa velikokrat segajo do kolen.

Moderni safari Od plaščkov v vojaškem stilu, oblek v kaki in peščenih barvah, kratkih hlač, in oblekic iz petdesetih. Široki pasovi, sandali z jermeni, velike usnjene malhe in srajčke. Mešanica urbanega in boemskega, popotniškega in mestnega. Čar Sahare, bleščavost Dubaja in metropolizem New Yorka.

Ne spreglejte