Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 10. 2008,
10.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 10. 2008, 10.15

8 let

Ovinek okrog lepotnih napak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vse smo že kdaj nanesle preveč ali premalo ličil na svoj obraz. Nekaj nas je tudi dobilo kompliment v stilu: »Ja kakšna pa si? Kaj se je zgodilo s tvojim obrazom?«

Kar nekaj pa nas je na cesti »pokasiralo« par vprašujočih pogledov. Ličila so najbolj čudovita stvar na svetu, saj lahko poudari vašo lepoto. Lahko pa jo tudi popolnoma uniči. Nekaj napak je, katerim se je bolje na daleč izogniti. Pretemna šminka, obrobljene ustnice Prvič in zadnjič: temno obrobljene ustnice nikakor ne laskajo vašemu obrazu. Saj ste že videli to napako v živo: ustnice s temno obrobo in svetlejša, po možnosti svetleča šminka v veri, da bodo ustnice videti večje. Mogoče je to res make up za cirkuškega klovna, nikakor pa ne za damo. Ne vemo, od kje je prišla ta logika, želeli bi si, da tam tudi ostane. Tudi pretemna šminka vašemu obrazu samo doda kakšno leto. Če težko izberete barvo za vaše ustnice, svetujemo bleščilo. Ustnice bodo videti bolj polne, manj vpadljive in definitivno bolj seksi.

Preveč ali premalo ličil

Dober make-up je takšen, da se z njim lahko pojavite kjerkoli – na večerni prireditvi ali na kavici s prijateljico. Navadno takšno ličenje obsega puder, maskaro, bleščilo in senčilo za lica. Če hočete bolj glamurozen videz lahko samo dodate kakšno barvo.

Preveč ukvarjanja z enim delom obraza Vaše oči so zelo poudarjene, hoteli ste doseči tisti dimast videz iz revije in se z njim tako zaposlili, da ste na ostalo pozabili. Ali pa ste svoje ustnice pripeljali do popolnosti, oči pa so videti nekam žalostne in predvsem – prazne. Da, lahko poudarite del obraza, ki vam je najljubši in se vam zdi najlepši. Takšno ravnanje je celo zaželeno. Vendar če vse ostalo zanemarite boste videti, kot da ste nekaj pozabili. Ostale dele obraza le nežno naličite, recimo, če ste poudarili oči, naličite ustnice z rožnatim bleščilom; če ste se odločili za rdečo šminko, potem je dovolj maskara ali čisto tanka črna črta okrog oči.

Oh, ta lička

Lica ličimo zato, da poudarimo svežino obraza. Vendar takšnega učinka ne boste dosegli s preveliko količino tega ličila ali pa z napačno barvo. Najboljša izbira barve, ki pristaja vsem tipom kože je rožnata ali breskova barva. Pozabite močne lila barve ali rjavo rdeče terracote. Samo s tema barvama lahko naredite čudeže. Če nikakor ne morete nežno namazati svojih ličk, poizkusite nanesti ličilo pred nanosom pudra. Senčilo bo rahlo prosevalo skozi puder, tako da bo ravno prav.

Turkizna in modra, no ja O.k., obstajajo modre, ki so krasne za oči, vendar izkušnje govorijo, da takšne barve največkrat znajo uporabiti profesionalni vizažisti. Turkizno modra okoli oči, kot so jo uporabljale naše mame pa je samo še za muzej. Čisto resno.

Preveč maskare, presuha maskara … Maskara je ličilo, ki ga ima vsaka ženska. Zato je to nakup, ki ga je potrebno pretehtati, ko pa jo imamo, jo moramo tudi znati nanašati. Preveč maskare obteži trepalnice in oči v trenutku dobijo utrujen videz. Presuha oziroma stara maskara na koncu trepalnic pušča grudice, učinek je enak – utrujene oči.

Nepravilno izbran puder

Ko se odločite kupovati puder, si vzemite veliko časa. Pravilno izbran puder poudarja vašo naravno barvo obraza in skozenj proseva vaš ton. Če izberete pretemen puder glede na vaš ten, bo videti, kot da ste se umazali, pri presvetlem pa, kot da ste se prelevili v duha. Puder izbirajte pri dnevni svetlobi, izključno na vašem obrazu. Če niste prepričani, prosite za pomoč usposobljene prodajalke ali kozmetičarke.

Vedno ista Že leta uporabljate enak odtenek šminke, enak odtenek senčil za oči, enak odtenek, no, vsega. Prav tako je vaša rutina čisto enaka – črta nad veko, šminka na ustnicah in rjavkasti ton senčila za oči. Se vam ne zdi, da bi bilo dobro malce obrniti list. Saj ne potrebujete veliko. Svojemu senčilu za oči dodajte nov odtenek – dve barvi vedno naredita več volumna; svojo šminko pa polepšajte s tankim nanosom bleščila. No, vidite, da ni bolelo.

Ne spreglejte