Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
11.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 11.05

8 let

Lepe tudi jeseni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ko pride jesen, so naša oblačila bolj zaprta in zmanjkuje nam časa za vadbo. Tako se kilogrami kar naenkrat začnejo kopičiti.

A ne vrzite puške v koruzo, tudi jeseni lahko nekaj storite zase in za lepo postavo.

Upoštevajte bioritem Pozabite na štetje kalorij. Prava rešitev za dosego vitke linije je upoštevanje notranje ure našega organizma. Tako boste aktivirali naravne mehanizme hujšanja in vam ne bo treba vlagati dodatnih naporov v doseganje cilja. Naše celice in organe regulira naš notranji bioritem in za vsako dejavnost obstaja najbolj primeren čas v dnevu. Če boste ugotovili, kdaj je za vas najbolj primeren čas za obroke in vadbo, boste dosegli najboljše rezultate z najmanj napora.

Razstrupljanje telesa Jeseni in pozimi imamo manjšo potrebo po gibanju, telo pa se brani pred mrazom tudi tako, da ustvarja maščobne zaloge. Poleg tega pa je v mrzlih dneh tudi naš metabolizem počasnejši in je skupna poraba energije manjša. Zato je dobro, da vsake toliko časa naredite očiščevalno kuro, ki bo iz vašega telesa odstranila strupe in spodbudila metabolizem k hitrejšemu delovanju.

Športna aktivnost Redno ukvarjanje s športom bo poskrbelo za vaše dobro počutje in uravnoteženost kilogramov, zmerna, a redna aktivnost pa je veliko boljša kot intenzivno ukvarjanje s športom v kratkem časovnem obdobju. Če boste aktivni vsaj trikrat na teden, bo vaš metabolizem nenehno v stanju povečane aktivnosti, s tem pa telo avtomatično porablja več energije, tudi med spanjem. S porastom mišične mase raste tudi poraba energije, saj mišične celice za svoje delo porabljajo maščobe, shranjene v maščobnih celicah. Vsak novi kilogram mišične mase porabi na dan dodatnih 100 ali celo do 200 kalorij. Zato nikar ne odlašajte z vadbo, a najdite tako, ki vam bo všeč, da ne boste odnehali že po nekaj tednih.

Več obrokov na dan Znano je, da je dobro dnevno količino hrane razporediti na čim več manjših obrokov, ki jih po možnosti uživamo vsak dan ob isti uri. Natančen razpored obrokov vam bo pomagal uravnovesiti prebavo in razgradnjo maščob. Še ena stvar: dobro je, da nekje do 15. ure zaužijete 70 odstotkov svojih dnevnih potreb po hrani. Ženske potrebujemo približno 1500 kalorij na dan, moški pa 1900. Če čez dan pojeste veliko sadja in zelenjave ter malo mesa in mastne hrane ter imate več obrokov na dan, boste uspešno obdržali želeno število kilogramov. Sicer to ne bo hitra rešitev, bo pa zato toliko bolj učinkovita in dolgoročna.

Ne spreglejte