Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 6. 2011,
12.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 6. 2011, 12.55

8 let

Katere kavbojke so zame?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sveti par kavbojk je sveti gral vsake poštene garderobne omare. Kavbojke so namreč vedno v modi, iskanje idealnega para pa modni izziv za vse ljubitelj džinsa, ki ga je dobro obvladati.

Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako si olajšati iskanje in pomerjanje.

Model zame

Če želite vedeti, kateri model kavbojk vam najbolje pristaja, ga boste morali najti s pomerjanjem in ne na pamet ter ne tako, da si vnaprej rečete, kaj vam ne pristaja. Tudi močnejša postava je dobro videti v tesno oprijetih kavbojkah – zaobljena zadnjica nikoli ni tako seksi kot v dobrih kavbojkah, le poiskati jih je treba.

Džins z dodatki

Če ste ena izmed tistih, ki se nikoli ne bo mogla navaditi na svojevrstno grobost džinsa in vas v kavbojkah vedno nekaj tišči, potem je rešitev za vas v dodatku elastana ali lycre, ki kavbojke naredita prijetno raztegljive in mehke. Ko so raztegljive, se kavbojke lepše oprimejo stegen in poudarijo njihov obris, okoli zadnjice pa stojijo čvrsto napete.

Udobno okoli pasu

Pas kavbojk naj bo malce pod popkom, tako da ga čutite, a vas hkrati ne stiska, trebuh pa čezenj ne sme kipeti kot narasli mafin. Kljub splošnemu prepričanju, da je kavbojke treba kupovati močno premajhne, ker se raztegnejo, to ni čisto res. Gumb je treba zapeti brez naprezanja, če pri tem ležite na postelji in zadržujete sapo, ne velja. Če imate majhno in zelo žensko postavo, se nasploh izogibajte močno oprijetim hlačam, ker vas pomanjšajo in dajejo vtis, da ste v pasu močnejši, odločite se za ravno krojene kavbojke v temnih odtenkih.

Brez pretiravanja

Kavbojke, ki so načrtno obdelane, da dosegajo razbarvan, obeljen ali scefran videz, so super, ampak v njih ste mimogrede videti, kot da imate kilogram več. Zbledele površine in bele, poškropljene črte poudarijo širino bokov, stegen, zadnjice … Vsi šivi, našitki, raztrganine in razbarvana mesta optično povečujejo vaš obseg, zato s temi dodatki ne smete pretiravati. Nasploh temen džins v primerjavi s svetlim povečuje vtis vitkosti.

Žepi

Prvo pravilo pri pomerjanju kavbojk naj bo preverjanje, kako stojijo žepi na vaši zadnjici. To je izjemno pomembno, ko kupujete kavbojke, saj vam na primer nizki žepi mimogrede vizualno znižajo ali sploščijo zadnjico. Če so žepi premajhni ali preveč narazen, zadnjico povečajo, zato se namesto k premajhnim ali prevelikim žepom raje zatecite h kavbojkam z nizkim pasom.

Dolžina

Nikoli ne kupujte kavbojk, ki so vam predolge – izjema so najstniki. Džins, ki se vam nabira okoli gležnjev, bo otežil vašo celotno postavo, če ste majhne in imate zelo žensko postavo, pa sploh, ker boste dosegli ravno nasprotno od učinka dolgih nog. Kavbojke morajo biti dovolj dolge, da jih lahko oblečete h kakršnikoli vrsti obutve.

Kaj se nosi poleti?

Kavbojke z elastičnim patentom, ki spominjajo na "aladinke" iz džinsa, so letos obvezna poletna garderoba. Če vam pridih orienta ni pogodu, si lahko izberete kavbojke z zavihkom, dolžina je poljubna – sredi meč ali nad kolenom, ali kavbojke, ki spominjajo na delavske hlače, zavihane do kolen. Modni hit, ki si ga lahko privoščijo ljubiteljice lepih nog, so ultrakratke kavbojske hlačke, vračajo se tudi obleke iz džinsa.

Ne spreglejte