Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 7. 2016,
8.22

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Mueller Drogerija

Foto: Thinkstock

Natisni članek

advertorial plaža zaščita sončenje Lavozon

Četrtek, 7. 7. 2016, 8.22

2 meseca, 1 teden

Katera je vaša številka?

Vsebino omogoča Mueller Drogerija

Foto: Thinkstock

sončenje krema plaža | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Sliši se preprosto: kupim kremo, si jo na debelo namažem na kožo in samo uživam pod soncem. Pa ste prepričani, da je res tako preprosto? In še ključno vprašanje: kako veste, da ste izbrali pravo zaščito za svojo kožo?

Poletne počitnice naj bi predstavljale sproščujoči vrhunec leta, ko lahko končno zadihamo, pozabimo na vsakdanje skrbi in se prepustimo lagodnosti morske pravljice. Da bi res lahko doživeli takšen odklop, pa morate poskrbeti predvsem za varno uživanje pod soncem.

Vse se začne doma: kaj boste spravili v kovček?

Poleg osnovnih potrebščin, brez katerih si ne znate predstavljati popolnega dopusta, smo za vas pripravili nabor tistih, brez katerih si ne morete privoščiti brezskrbnega sončenja na plaži.

Seznam obveznih zaščitnih pripomočkov za na plažo:

sončenje krema plaža | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

 

 

krema za sončenje,

pokrivalo za glavo,

svetla in lahka oblačila.

plastenka za svežo vodo,

sončna očala.

 

Največkrat se zaplete pri kremi: kateri faktor izbrati?

Gre za večno dilemo, v resnici pa je izračun čisto preprost: izmerite čas, v katerem vaša koža pordi, in ga pomnožite s številko zaščitnega faktorja. Tako boste dobili količino časa, ko ste na soncu varni in zaščiteni.

Primer:

Če vaša koža pordi po desetih minutah in ste izbrali sončno kremo z zaščitnim faktorjem 20, boste na soncu varni 200 minut oziroma mal več kot tri ure.

Sončenje, plaža | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Dermatologi svetujejo uporabo kreme za sončenje, ki ima zaščitni faktor 20, vendar ne glede na to, katero številko boste na koncu izbrali, morate biti pozorni predvsem na dva pomembna dejavnika: pravilni nanos in izbiro ustrezne kreme za sončenje.

Na plaži je treba nanos večkrat obnavljati: v tako dolgem obdobju boste nedvomno skočili tudi v vodo, to pomeni, da vas bo vaša vodoodporna krema sicer ščitila tudi med plavanjem, vendar bo izgubila svoj učinek na kopnem in po brisanju z brisačo. Po vsakem plavanju morate zato poskrbeti za nov nanos kreme za sončenje.

plaža, otrok, sončenje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Pri uporabi zaščitnih sredstev za kožo je tudi pomembno, da jih nanesemo dovolj na debelo in skrbno enakomerno. Za celotno telo tako potrebujemo približno 35 milimetrov kreme, ki jo nanesemo že pol ure pred izpostavljanjem soncu.

Ključna je izbira kakovostne kreme: formulo za izračun faktorja imate, prav tako pravilno tehniko nanosa. Zdaj potrebujete samo še pravi nakupni napotek.

Naj bo vaše glavno vodilo pri izbiri kreme ali losjona podatek, da vsebuje tako zaščito pred UVA- kot UVB-žarki.

sončenje krema plaža | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock
Priporočamo linijo izdelkov za sončenje Lavozon, ki ponujajo popolno zaščito tako pred sončnimi opeklinami kot pred staranjem kože.


Vsi izdelki linije Lavozon drogerije Müller so razviti po najnovejših znanstvenih spoznanjih in skladno z najnovejšimi smernicami EU. Kožna toleranca je dermatološko testirana.

Še zadnja večna dilema: lahko uporabljam lansko kremo?

Sončne kreme nimajo dolgega roka trajanja, učinek mazanja z dotrajano kremo pa je skoraj ničen, saj krema izgublja svojo glavno učinkovino: zaščito pred UV-žarki.

Pred uporabo kreme sicer velja preveriti navodila proizvajalca, vendar pri večini velja, da imajo rok trajanja od 6 do 12 mesecev.

Nagradna igra: kateri faktor kreme za sončenje uporabljate? Nagrada: izdelki za sončenje Lavozon.

Nagradna igra je končana!

Imena nagrajencev, ki prejmejo izdelke za sončenje Lavozon, objavimo v naslednjih dneh.

Ne spreglejte