Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 11. 2014,
10.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 26. 11. 2014, 10.35

8 let

Kako lahko poškodovanim lasem povrnemo sijaj?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ko je povrhnjica las poškodovana, ti postanejo suhi in izgubijo svoj sijaj. Poškodujejo pa se lahko zaradi različnih razlogov, tudi zaradi mraza ali ogrevanih suhih prostorov.

Zimske razmere lahko povzročijo, da luskaste celice na laseh rahlo odstopijo, kar posledično pomeni, da las postane ranljiv in se tako hitreje poškoduje. Lasje so lahko poškodovani tudi zaradi čezmernega umivanja z grobimi šamponi ali pa na primer zaradi pogoste uporabe sušilnih aparatov, kakor tudi zaradi različnih kemičnih obdelav.

Poškodovanim lasem lahko pomagate tudi z domačimi pripravki, vendar morate biti nekoliko bolj potrpežljivi, saj rezultati niso vidni čez noč.

Banane vam bodo pri tem v veliko pomoč, saj so med drugim bogate s kalijem, vitamini A, B in E, kar bo lasem pomagalo, da se omehčajo, kakor tudi, da se izboljša njihova prožnost.

Zmečkano banano si namažite po lasišču in laseh in ji nato pustite delovati približno eno uro, nato pa jo sperite s toplo vodo. Lahko pa dvema zmečkanima zrelima bananama primešate še kokosovo olje, med in olivno olje. Vsakega po žlico. Ta maska naj deluje pol ure, nato pa jo prav tako sperite s toplo vodo.

Eno ali drugo masko uporabljajte enkrat na teden.

Jajca lasem zagotovijo hranila, saj so bogata z vitamini, minerali in beljakovinami, ki lasem povrnejo mehkobo in sijoč videz.

Jajce lahko le preprosto stepete, ga vtrete v lasišče, pokrijete s kapo za prhanje, pustite delovati 20 minut, nato pa sperete z hladno vodo in si umijete lase kot običajno.

Druga možnost pa je, da dvema stepenima jajcema dodate pol skodelice jogurta in žlico mandljevega olja. Tudi to teksturo vtrete v lasišče in lase, ki jih nato pokrijete s kapo in pustite delovati 30 minut. Nato sperete s hladno vodo in umijete lase. Eno ali drugo masko uporabljajte enkrat na dva tedna.

Olivno olje je prav tako odlično za obnovo poškodovanih las, saj vsebuje veliko zdravilnih in negovalnih sestavin, ki bodo lasem povrnile sijaj. Med drugim je bogat z vitaminom E in antioksidanti.

Olivno olje lahko uporabite samo, in sicer toplega nekaj minut nežno masirajte v lasišče in lase, nato ga pokrijte s toplo brisačo in pustite delovati vsaj 30 minut. Nazadnje si glavo umijte kot običajno. Lahko pa si pripravite masko tako, da zmešate četrt skodelice olivnega olja s pol skodelice medu. Masko si vtrete v lasišče in pustite delovati 30 minut, nato jo sperite z mlačno vodo in umijte lase.

Eno ali drugo masko uporabljajte enkrat tedensko.

Ne spreglejte