Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 10. 2014,
17.12

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

depilacija poraščenost moški lepota dlake

Sreda, 15. 10. 2014, 17.12

6 let, 7 mesecev

Anketa: Tudi Slovenci se depilirajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odstranjevanje dlak po vsem telesu je med ženskami že ustaljena praksa, kot kaže, pa so se na podobni misiji znašli tudi novodobni moški.

Pisali smo že o študiji agencije za tržne raziskave Mintel, ki je britanske moške povprašala o depilaciji telesa. Na Otoku namreč kar 60 odstotkov moških med 16. in 24. letom starosti odstranjuje velik del dlak po telesu.

O tem, kaj menijo o depilaciji moškega telesa, smo v anketi povprašali tudi naše bralce. Od dobrih tisoč moških, ki so nam odgovorili na vprašanje, je 29 odstotkov takšnih, ki se depilirajo, dobrim 44 odstotkom se moška depilacija ne zdi nič spornega, a se zanjo še niso odločili, 26,5 odstotka anketirancev pa je strogo proti takšnim estetskim popravkom.

Trend depiliranja opažajo tudi v salonih Ob povečanju povpraševanja takšnih storitev pa se je sorazmerno povečala tudi ponudba lepotnih salonov, ki zdaj depilacijo ponujajo tudi moškim. V ljubljanskem kozmetičnem salonu Fanči Gallus pravijo, da trend moškega depiliranja pri nas (še) ni tako močan kot na primer čez lužo, a opažajo porast. Med strankami tako nimajo le profesionalnih športnikov, na primer kolesarjev ali plavalcev, ki to počnejo že od nekdaj, ampak moške z vseh vetrov.

Najpogostejši deli telesa, s katerih moški odstranjujejo dlake, so prsa, hrbet in roke, kot so nam zaupali v salonu Fanči, pa je povpraševanje tudi po depilaciji intimnih delov. Tega za zdaj še ne ponujajo, saj gre za nekoliko občutljivejši postopek. V negovalnem salonu Apolo pa povedo, da si velik del njihovih strank zaželi tudi depilacije pod pazduho.

O tem, kateri spol ob depilaciji bolje prenaša bolečino, so nam v salonu Fanči Gallus diplomatsko odgovorili, da se prag bolečine razlikuje od človeka do človeka, torej ne glede na spol. "Tisti moški, ki pridejo na depilacijo, vedo, da bo bolelo in so pripravljeni. Malo stisnejo zobe, pa je. Imeli smo le en primer, da je nekdo prišel samo enkrat in sklenil, da se tega ne bo šel več," povedo v ljubljanskem salonu Apolo, kjer prav tako opažajo, da se vedno več moških želi znebiti poraščenosti. Dodajo še, da je med moškimi tudi vedno bolj priljubljena pedikura.

Depilacija moških nog za dlako dražja od ženskih Pa cena? Za depilacijo moških prsi ali hrbta bi za en obisk – odvisno od stopnje poraščenosti – odšteli od 15 do 30 evrov, za depilacijo rok do komolcev pa v Ljubljani od 10 do 20 evrov.

Gladke moške noge pri Fanči Gallus stanejo 20 evrov, v Studiu 4 v Ljubljani pa 32 evrov. Ženska depilacija nog je nekoliko kompleksnejša, saj se ceniki delijo na depilacijo le do kolen, depilacijo celih nog ali le depilacijo stegen, ob tem pa se spreminja tudi cena – od 15 do 30 evrov. Pri Apolu ne delajo razlik, zato je cena depilacije enaka tako za moške kot ženske.

Depilirate si lahko celo ušesa, nos in predel med obrvmi, za kar bi moški odšteli okoli pet evrov, za odstranjevanje dlačic pod pazduho pa okoli 10 evrov. Kot so nam zaupali v salonu Apolo, so moški ob obisku nekoliko bolj sramežljivi, a se med sabo o depilaciji pogosto pogovarjajo, zato jih nove stranke večinoma najdejo kar po priporočilih prijateljev.

Ne spreglejte