Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 4. 2009,
9.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 6. 4. 2009, 9.06

6 let, 7 mesecev

Kuhajmo za družino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
»Kaj naj spet skuham za kosilo? Nekaj takega, da bodo otroci vsaj poskusili?« Vam je to kaj znano?

Avtorji: Susanne Bodensteiner, Martin Kittler, Julia Skowronek Založba: Mladinska knjiga, 2007 Št. strani: 238 Cena: 20.95 €

Najbrž sta to pogosta stavka, ki ju dnevno izrekajo številne mame in babice po vsem svetu. Kaj skuhati, da bo zdravo, hranljivo predvsem pa užitno in nam ne bo vzelo preveč dragocenega časa?

Knjiga Kuhajmo za družino ponuja 365 zamisli za jedi, ki se, kot pravijo avtorice, vedno posrečijo in izvrstno teknejo. Kuharska knjiga vodi bralca od osnovnih receptov – kako npr. skuhamo testenine, kako se lotimo krompirja, riža ali jajc, zelenjave in mesa, rib in morskih sadežev ter sladic in sadja – pa do bolj sofisticiranih jedi za sladokusce, ki si želijo poizkusiti tudi kaj novega in nenavadnega. Na voljo so vam jedilniki in ideje za prigrizke, malice in praznovanja ter nasveti kako s čimmanj napora kuhati za več otrok. Ker pa nas včasih doleti tudi kak slab dan, je v knjigi zabeleženih tudi nekaj domačih sredstev proti slabemu počutju ter prva pomoč pri nahodu, vročini, driski in podobno.

In kako si kuhanje lahko še olajšate in poenostavite? V postopek priprav jedi lahko mirne vesti vključite vso družino. Otroci lahko pripravijo pogrinjke, sodelujejo pri izbiranju jedi, rezanju, sekljanju, mešanju in gnetenju. Kar bodo sami ustvarili, bodo tudi raje pojedli. Preverjeno.

Knjiga nas seznani še z ABC prehrane in osnovnimi živili, vsebuje tudi sezonski koledar ter pravila vedenja pri mizi. Nadvse priročna je tudi rubrika Prva pomoč pri kuharskih nezgodah, ki odgovarja na povsem vsakdanja vprašanja – kaj storiti, če je zelenjava razkuhana, omaka preredka, biskvit presuh, jed preslana, ... Že veste? Ne?

Odgovori vas čakajo v družinski kuharici Kuhajmo za družino, ki naj postane in ostane nepogrešljiv inventar vaše kuhinje.

Ne spreglejte