SiolNET. Trendi Kulinarika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaklad na mizi – piščančje meso

1

termometer

Vsak dan nekaj dobrega na vaši mizi.

1. Kaj bomo danes kuhali?

Vsi se strinjamo, da hrana pomembno vpliva na naše zdravje. Z uravnoteženo prehrano telo dobi vse hranljive snovi, ki jih potrebuje za rast, obnavljanje, za boj proti raznim boleznim ter energijo, ki jo potrebuje za svoje delovanje. In kako pripraviti zdrav in hkrati okusen obrok?

2. Katere vrste mesa izbiramo?

Če hočemo zanesljivo kupiti varno, kakovostno in zdravo meso ali mesne izdelke, je perutnina slovenskega porekla zagotovilo za to. Perutninsko meso ustreza prav vsem zahtevam sodobne prehrane - je enostavno za pripravo, zelo kakovostno in odličnega okusa. Vsebuje nenasičene maščobe, biološko visokovredne beljakovine, B vitamine ter nekatere organizmu nujno potrebne maščobne kisline. Vsebuje pa tudi dragoceni zaklad železa, cinka za obrambni mehanizem, selen za krepitev imunskega sistema, ter magnezij.

3. Zakaj naslov Zaklad na naši mizi?

Ker je bilo na svetu narejenih že ulalala več kot 1.000 raziskav … in tako lahko vemo, … zakaj nekaj deluje in kdaj ne!

Na Razvojnem centru za prehrano v Ljubljani so v preteklem letu razvili pravilno kombinacijo naravne mešanice žitaric, ki je pozitivno spremenila tudi sestave maščobe piščancev, pitanih s to vrsto krme. Ne le da se je podvojila skupna vsebnost omega 3 maščobne kisline, popravi se tudi razmerje med omega 3 in omega 6 maščobnimi kislinami z 1:9, kot je običajno pri piščančjem mesu, na 1:4 v omega 3 obogatenem piščančjem mesu, kar je ključno za naše zdravje. Naravno obogateno meso predstavlja prva na trgu Pivka perutninarstvo. Meso so označili z zloženkami Omega 3, ki predstavljajo prednosti in koristi nenasičenih maščob.

Na Mednarodnem ocenjevanju Mesa in mesnih izdelkov v Gornji Radgoni v letu 2007 je prav Pivka perutninarstvo d.d., poleg zlatih in srebrnih medalj za izdelke, prejela tudi Posebno priznanje za Varne mesnine, saj so v tej kategoriji prejeli največ točk izmed vseh podjetij, pripravljajo pa tudi Vlogo za priznanje označbe posebnih kmetijskih pridelkov oz. živil za znak Višjo kakovost, ki ga podeljuje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

4. Vsi si želimo, da bi bil obrok tudi kulinarični užitek.

Piščančje meso je enostavno za pripravo ter okusno. Lahko ga pečemo, kuhamo, dušimo ali pripravljamo na žaru. Kdor si želi o piščančjem mesu izvedeti še več, mu Pivka perutninarstvo d.d., www.pivkap.si, BREZPLAČNO pošlje knjižico Vse o perutnini.

Svoje podatke (ime in naslov) pošljite na info@pivkap.si, s pripisom »ZA KNJIŽICO«. Več o izdelkih Pivke d.d. pa najdete tudi na www.pivkap.si.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin