Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 11. 2017,
9.13

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

ideje recept tuna Delamaris PR članek

Torek, 7. 11. 2017, 9.13

6 let, 5 mesecev

Tuna obogati številne jedi

Oglasno sporočilo

Obožujemo jo! Že vse od otroštva. Odlična je kot sestavina v kulinariki. Radi jo imamo v zeleni solati in testeninski omaki, kot namaz, na pici ter v toastu ... Že pripravljena tuna je preprosta za pripravo in vedno obogati okus jedi.

#recepti #ideje

Navdušuje vse generacije

Tuna je zaradi nevtralnega okusa priljubljena pri potrošnikih vseh starosti. Primerna je za kombiniranje z najrazličnejšimi sestavinami in dodatki. Zaradi praktičnosti in koristnih maščobnih kislin omega 3 povpraševanje po tuni vsako leto narašča. Že pripravljeno ribo imamo lahko na zalogi v naši shrambi, ne potrebuje hladilnika in je lahko z nami tudi na poti. Tako je vedno voljo za hitro in okusno kosilo.

Domači mojster v pripravi tuninih solat

Delamarisove skuše so že dolgo znane po svoji kakovosti in odličnem okusu. Skoraj 140-letno znanje v pripravi ribjih jedi je slovenski proizvajalec Delamaris zdaj razširil tudi na tunine solate.

Razveselili so nas tri različni okusi tuninih solat, iz najboljših kosov tunine, zelenjave in zgolj naravnih sestavin povsem brez aditivov in konzervansov ter brez glutena. So zdrava izbira za vse priložnosti in za vso družino. Pakirane so v aluminijske pločevinke, ki se lažje odpirajo in so brez BPA.

Delamaris | Foto:

Navdušence mediteranskih okusov prijetno preseneča bogata Mediterana z mediteransko zelenjavo in ekstra deviškim oljčnim oljem. Ljubitelji mehiških jedi prisegajo na rahlo pikantno Mexicano. Tuno Provencale pa obožujejo ljubitelji tune z zelenjavo v sočni paradižnikovi omaki. Vse tri izdelke lahko vmešate v solate, z njimi pripravite okusne prelive, pogače ali jih uživate samostojno. Teknejo med hitrim kosilcem v službi, za slastno malico ali večerjo v dvoje ob izbranem filmu.

Krompirjeva tortilja s tuno Provencale. | Foto: Krompirjeva tortilja s tuno Provencale.

Preprosto do slastne ribje jedi

Ste lačni, imate malo časa za pripravo, a bi kljub temu radi jedli okusno ribjo večerjo?

Nekaj idej za slastne tunine jedi sta pripravila slavni vloger Jernej Kitchen in slovenski proizvajalec Delamaris.

Kliknite na spodnjo sliko in si oglejte recepte preizkušeno dobrih ribjih jedi, pripravljenih s tuninimi solatami Delamaris.

Zelenjavna pita s tuno Mediterana. | Foto: Zelenjavna pita s tuno Mediterana.

Odlična riba vedno pri roki

"Riba je v naši družini na mizo vedno prinesla poletje, prestiž in praznik," nam z navdušenjem pripovedujejo tako gurmani kot strastni ribiči, zaljubljenci v morske zaklade. Vonj po sveže pečeni ribi z mediteranskimi začimbami in oljčnim oljem pričarajo poletno harmonijo, ki jo osveži še limonina rezina. Priprava okusnih ribjih jedi je s pomočjo svežih že pripravljenih Delamarisovih tun z zelenjavo Mediterana, Provencale ali Mexicana zdaj še bolj preprosta.

Ne spreglejte