Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 2. 2017,
15.39

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Spar

Natisni članek

advertorial SPAR Veganz

Četrtek, 2. 2. 2017, 15.39

2 meseca

Ste za poseben gurmanski izziv?

Vsebino omogoča Spar
Zdrava prehrana | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Popestrite zimske jedilnike s povsem novimi okusi, ki vas bodo napolnili z energijo in bodo hkrati poskrbeli, da vaši obroki ne bodo nikoli več dolgočasni.

Februar je nedvomno pravi mesec za nove gurmanske pustolovščine, katerim lahko privoščite tudi kakšen nov izziv. Začrtajte si nove cilje in eksperimentirajte. Tudi tako, da izločite rutinske okuse in si privoščite nove.

Prvo pravilo izziva: izločite meso za en teden

Uspelo bo tudi najbolj zapriseženim mesojedcem. Zamenjajte svoje rutinske izbire z novimi. Meso lahko za en teden preprosto nadomestite s kakovostno izbiro izdelkov, kot  so soja in druge stročnice. Prečistite telo z večjo količino zelenjave, sadja, hkrati pa svoje jedilnike obogatite z več vlaknin in mineralov.

Zdrava prehrana | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ko se boste odločili, da boste za nekaj časa opustili mesne izdelke, morate biti pozorni, da jih boste ustrezno  nadomestili in tako vašemu telesu ponudili zadostno količino beljakovin, železa in vitamina B12.

Stročnice, super hrana, oreščki | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Živila, bogata z beljakovinami

Prava superživila so nedvomno stročnice, veliko beljakovin pa je tudi v tofuju, oreščkih in semenih.

Kako poiskati dovolj železa?

Železo najdemo v zeleni zelenjavi, jagodičevju, stročnicah in suhem sadju.

 

Ne pozabite na zadostno količino vitamina B12

B12 se poleg v mesnih izdelkih nahaja v jajcih in mleku, zaužijemo ga pa lahko tudi z nekaterimi algami. Če se boste odločili za dolgoročno spremembo jedilnika, ki vključuje zgolj vegansko prehrano, nutricionisti priporočajo, da vitamin B12 nadomestite s prehranskimi dopolnili.  

Drugo pravilo: vsak dan nekaj novega

Dolgočasni jedilniki so letos out, najnovejši trendi narekujejo nove okuse in predrznost – tudi v kuhinji! Preverite prodajne police in poiščite izdelke, ki ponujajo več. Ste že kdaj slišali za kokosov mus, korenčkov namaz ali celo za veganski gyros?

Ženska, sprehod, zima, sneg | Foto:

Tretje pravilo: vzemite si čas za rekreacijo

Naj bo vaš februarski izziv povezan tudi z novo športno aktivnostjo. Če vam ne dišijo skupinske vadbe v zaprtih prostorih, pojdite na zrak – vsaj pol ure na dan! Ne iščite izgovorov v nizkih temperaturah. Oblecite se in naužijte se zraka! Nadaljevanje dneva, tudi v kuhinji in pri eksperimentiranju z novimi okusi, bo po polurnem sprehodu še lažje!

Četrto pravilo: kakovostni izdelki na vašem krožniku

Če želite izboljšati svoje prehranske navade, potem je v prvi vrsti pomembno, da posegate samo po izbranih in preverjeno kakovostnih izdelkih.

Da bi vam olajšali nakupe in uresničitev vaših novih ciljev v kuhinji, so v Sparu v svojo redno ponudbo vključili široko izbiro veganskih in vegetarijanskih izdelkov, ki so združeni pod blagovnima znamkama VEGANZ in Spar Veggie. Na voljo je tako več kot 50 veganskih izdelkov Veganz in več kot 60 veganskih in vegetarijanskih izdelkov Spar Veggie. 

Veggie, Veganz | Foto:

SPAR Veggie in veganski izdelki VEGANZ ponujajo  vse od superživil do sladkih in slanih prigrizkov ter drugih različnih jedi, nad katerimi boste prav gotovo navdušeni.

Spar je pri izboru tovrstnih izdelkov upošteval standarde kakovosti ter načela trajnostnega razvoja.

Ne glede na to, ali ste vegetarijanci, vegani ali vsejedi, so to izdelki za vse, ki v svojo prehrano vnašate pestrost in raznolikost okusov.

Ponudba tedna za vaš tedenski izziv

Prelistajte aktualni letak SPAR in si zagotovite izbrane izdelke, ki vam bodo pomagali doseči vaš novi gurmanski izziv. Od sladkih pregreh v obliki čokoladnega veganskega namaza do izvrstnih sojinih medaljonov, ki bodo nedvomno popestrili najmanj eno kosilo v tednu.

 

Ne spreglejte