Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 2. 2014,
13.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

recept valentinovo sladice

Četrtek, 13. 2. 2014, 13.37

8 let

Preprosti valentinovi posladki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Naj valentinovo ne bo sladko le zaradi poljubov, temveč svojo najljubšo osebo presenetite s sladico, ki ste jo pripravili sami.

Najbolj preprosti čokoladni bomboni Ne kupujte bombonier, vzemite si urico časa in sami naredite božanske čokoladne bombone.

Potrebujemo: - tablico dobre temne čokolade (230 gramov) - 180 mililitrov sladke smetane - 30 gramov masla - žlico ali dve konjaka - za posip: kakav v prahu, kokosova moka, sesekljani oreščki

Najprej pripravimo čokoladno kremo. Čokolado grobo nasekljamo in shranimo v globoki posodi. Maslo in smetano segrejemo v kozici tik do vretja, nato smetano prelijemo čez čokolado. Počakamo minuto ali dve, nato z metlico nežno premešamo, dokler se čokolada ne stopi. Po želji dodamo konjak. Posodo prekrijemo s folijo in jo za 3 ure postavimo v hladilnik, da se strdi.

Nato s pomočjo žličke ali žlice za sladoled oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v poljuben posip in odlagamo na pladenj. Kroglice spet postavimo na hladno, nato pa jih shranimo v lično škatlo.

Mousse z malinami v steklenem kozarčku Za čokoladni mousse potrebujemo: - 75 gramov dobre temne čokolade - 1 deciliter sladke smetane - 30 gramov sladkorja - eno jajce

Čokolado narežemo na drobne koščke. V kozici zavremo pol litra vode, da dobimo vodno kopel. Nad njo v ognjevarni skledi raztopimo čokolado. Stopljeno čokolado ohladimo. Medtem stepemo sladko smetano. Razbijemo jajce in ločimo rumenjak od beljaka. Beljak stepemo v sneg, rumenjak pa penasto zmešamo s sladkorjem.

Rumenjakovi zmesi nežno primešamo še stopljeno čokolado in sladko smetano, na koncu pa narahlo vmešamo še sneg.

V steklene kozarčke izmenjaje nadevamo plast moussa in plast malin, vrh kozarčka pa okrasimo še z naribano čokolado. Ohladimo v hladilniku.

Čokoladni fondi Še ena klasika zaljubljencev.

Potrebujete: - posodo za fondi (če je nimate, bo dobra tudi ognjevarna posoda) - lesena nabodalca - 250 gramov dobre črne čokolade - deciliter sladke smetane - žlico ruma ali konjaka - poljubno sadje (jagode, banane, jabolka, mango, kivi, ananas ...) ali piškotke

Nad vodno kopeljo stopimo čokolado in ji primešamo sladko smetano, po želji še žlico alkohola. Mešamo, dokler ne dobimo homogene kreme.

Pripravimo sadje po okusu: očistimo ga in narežimo na grižljaj velike kose. Sadje s pomočjo nabodalc pomakamo v čokoladno kremo in uživamo v kombinaciji sladkega in kislega.

Palačinke S palačinkami težko zgrešite. Specite jih po običajnem receptu, duška pa si dajte pri nadevih. Stepena sladka smetana, orehi, sladki greh, karamela, bombončki, sveže sadje, kepica dobrega sladoleda ...

Ne spreglejte