Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 12. 2013,
20.17

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

recept

Sobota, 14. 12. 2013, 20.17

8 let, 5 mesecev

Praznična kuhinja: Čokoladni dukat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Sladica brez peke. Preprosto in hitro narejena, a slastna. Po domače bi jo lahko poimenovali kar čokoladna klobasa.

Čokoladni dukat, s čokoladnimi ovoji in koščki piškotov v sredini. Sladica, ki ne zahteva peke in ni zahtevna za pripravo, zadovolji pa še tako zahtevnega sladokusca.

Sestavine 300 gramov maslenih piškotov 100 gramov jedilne čokolade 100 gramov razmehčanega masla 200 gramov sladkorja jajce 50 gramov kakavovega prahu šilce češnjevca

Maslene kekse stremo na deski z lesenim valjarjem. Namesto maslenih keksov lahko uporabimo strte koruzne kosmiče ali biskvitne drobtine. Jedilno čokolado razlomimo in jo razpustimo v vodni kopeli. Surovo maslo zmešamo s sladkorjem in jajcem tako, da se speni. Uporabite lahko tudi električni mešalec, da bo masa resnično spenjena.

V zmes zamešamo tekočo čokolado, presejan kakavov prah, češnjevec in drobtine keksov. Vse skupaj dobro premešano in oblikujemo svaljek s premerom pet centimetrov. Zavijemo ga v aluminijasto folijo in ga shranimo v hladilniku. Na hladnem ga pustimo vsaj 12 ur, toliko da res otrdi.

Svaljek razrežemo na približno centimeter debele rezine. Vsako izmed njih položimo v papirnate košarice. Lahko pa jih zavijemo tudi v papir različnih barv ali vzorcev.

Ne spreglejte