Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 8. 2017,
7.35

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Hit d.d. Nova Gorica

Foto: Hit d.d. Nova Gorica

Natisni članek

vinarji Nova Gorica advertorial Park Wine Party

Torek, 15. 8. 2017, 7.35

2 meseca

Najboljši avgustovski večer: dogodek, ki združi 18 vinarjev

Vsebino omogoča Hit d.d. Nova Gorica

Foto: Hit d.d. Nova Gorica

Bliža se konec poletja, ko se pred centrom Park v Novi Gorici že tradicionalno zberejo izvrstni gostitelji, odlični vinarji, prvovrstni kuharji in dobri glasbeniki, ki medse privabijo številne ljubitelje vina, kulinarike in zabave. Prireditev Park Wine Party se bo letos odvila v petek, 25. 8. ob 20. uri.

 

Park Wine Party | Foto: izstopa v prvi vrsti po vinskem izboru, ki je izjemen v vseh pogledih. Odlikujeta ga kakovost, raznolikost in številčnost vinskih vzorcev. Letos se bo predstavilo 18 vinarjev iz štirih primorskih vinorodnih okolišev – Vipavske doline, Goriških brd, Krasa in Slovenske Istre. Prvi trije se stikajo prav v Novi Gorici, zato ni naključje, da se tu vinarji in ljubitelji tako radi srečujejo.

Posebej velja namreč poudariti, da vsako leto gostiteljem in domačemu občinstvu s svojo prisotnostjo izkažejo posebno čast tudi vinarji sami, ki se te prireditve vedno radi udeležijo osebno. Park Wine Party je zato tudi priložnost, da spoznate in pokramljate z največjimi ustvarjalci vin in vinskih zgodb.

»Obiskujemo številne festivale po vsem svetu, a ko se primorski vinarji zberemo na domačem teritoriju, med prijatelji, ljubitelji in poznavalci, je zmeraj posebej lepo in doživeto. Verjamem, da bo tudi letos tako,« se prireditve že veseli svetovno znani vinar Marjan Simčič.

Park Wine Party je presežen tudi po kulinaričnih stvaritvah: šest najboljših Hitovih kuharskih mojstrov iz Perle, Parka in Lipe bo v svojih jedeh – od hladne predjedi do sladice – prepletlo lokalno izročilo s sodobnimi kulinaričnimi pristopi.

Razlikuje pa se tudi po sproščenosti, cenovni dostopnosti in prepletenosti z glasbo in zabavo.

»Od ostalih vinskih dogodkov se ločimo tudi po tem, da v enogastronomsko zgodbo vpletemo tudi zabavo, saj je center Park v svojem bistvu zabavišče. In tudi glede tega bomo letos zelo lokalni, a hkrati vrhunski – navduševala bo primorska naveza Big banda Nova in Tinkare Kovač, nastopila pa bo tudi Paola Rossato ter DJ Martin Bone« pravi Marjan Pulec, vodja marketinga v centru Park.

Park Wine Party | Foto:

Pripravite beležko

Letošnja novost je ocenjevanje vin oziroma izbor najljubšega vina po oceni obiskovalcev, s katerimi bomo že tako intenzivno dogajanje še dodatno popestrili.

Park, Casinò & Hotel, Nova Gorica, 25. 8. ob 20. uri.

Vstopnice (število je omejeno) so v predprodaji na prodaj po 25 evrov (na dan dogodka: 30 evrov) in so na voljo na prodajnih mestih Eventima, v centru Park v Novi Gorici in preko Parkove spletne strani www.thecasinopark.com.

Poleg prijetnega druženja in okušanja je eden od namenov prireditve širšemu občinstvu predstaviti Park kot središče odlične kulinarike in izjemne vinske ponudbe, po katerih je mnogim manj poznan, in tako privabiti tudi obiskovalce, ki iščejo bogastvo okusov ali se preprosto radi družijo s prijatelji ob dobri hrani in vinu.

Park že vrsto let namreč povezujemo predvsem z igro in zabavo, vendar ponuja mnogo več. Dejstvo, da se Nova Gorica nahaja na stičišču štirih vinorodnih okolišev, so v Parku prepoznali kot prednost in povezanost novogoriškega okolja z vinsko tradicijo vpletli v številne dogodke, ki se tu zvrstijo čez vse leto.

Posebej izstopajo enogastronomski večeri ter prireditvi Park Wine Stars v zimskem in Park Wine Party v poletnem času. Med ljubitelji je že dodobra prepoznavna in težko pričakovana.

Kaj vse bodo primorska vina 25. avgusta prinesal v Novo Gorico, si poglejte tudi v videu:

Ne spreglejte