Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 10. 2015,
13.22

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Grčija advertorial

Petek, 30. 10. 2015, 13.22

2 meseca, 2 tedna

Odpotujte v Grčijo še danes

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Gyros, souvlaki, tzatziki, grška solata, kozarček ouza in v ozadju glasni sirtaki. To je pristni okus Grčije. Kaj ko bi se tja odpeljali že danes?

Kdaj ste nazadnje občutili vroče poletje in brezbrižno poležavali na peščeni plaži, se kopali v kristalnem morju ter uživali v vseh radostih, ki jih ponuja grško poletje? Spomini jeseni že počasi zbledijo, toda zelo hitro jih lahko prikličete na površje. Ste za novo grško avanturo?

V Grčijo brez vozovnice

Ne potrebujete kovčka ali vozovnice za letalo. Grčija bo tokrat prišla v Slovenijo. Odženite jesensko monotonost in si pričarajte večer, kateremu bi zaploskali tudi najbolj tradicionalni avtohtoni Grki.

Za vas smo pripravili natančen scenarij za popoln grški večer.

Vse se začne z dobro hrano …

Osnovo popolnega grškega večera predstavljata hrana in dobra družba – to sta dva temelja grške kulture. Povabite najboljše prijatelje in sorodnike ter priredite nepozaben grški večer, kjer boste skupaj obujali najboljše spomine na preteklo poletje.

Da boste lažje pripravili meni, smo vam pripravili nekaj kulinaričnih namigov.

Souvlaki: to so pravzaprav grški ražnjiči, ki jih pripravijo iz svinjskega mesa. Na nabodala lahko dodate še kakšno bučko, začinite s peteršiljem, kumino in mleto papriko.

Tzatziki: zraven ražnjičev ponudite osvežujočo omako iz grškega jogurta MU Athentikos, v katerega vmešajte še kumare, kislo smetano, olivno olje, česen in poper. To je osnovna omaka, ki jo lahko postrežemo poleg vseh jedi.

Gyros: pripravimo ga lahko pravzaprav iz različnih vrst mesa – perutnine, svinjine ali jagnjetine. Pomembno je, da meso narežemo na tanke koščke in ga popečemo na zelo vroči plošči, proti koncu pa mu dodamo koščke paprike in začimbe po lastni izbiri. Postrežemo ga lahko na kruhku, v tortilji ali lepinji.

Grška solata: pripravite jo iz paradižnika, kumare, paprike, rdeče čebule in črnih oliv. Obvezno dodajte še olivno olje in narezan sir feta.

Osvežilna sladica: ne belite si glave z iskanjem receptov in s pečenjem sladic. Gostom ponudite najbolj osvežujoč jogurt ta hip. Vsaka žlička MU Athentikos jih bo popeljala v nov kotiček Grčije.

Sirtaki je osnova za popolno grško zabavo

Grška glasba ima posebno melodiko, nedvomno pa večina Grke povezuje predvsem s plesom sirtaki, ki je svetovno slavo dosegel tudi s pomočjo Hollywooda.

Poiščite tudi sami navdih v enem najbolj legendarnih filmskih prizorov, ko je Anthony Quinn pokazal svoje plesne veščine.

Večer si lahko popestrite tudi s filmskim maratonom

Pojedli ste, zaplesali tudi. Odpotujte v Grčijo še z očmi in si privoščite pester filmski maraton. Predlagamo ogled filmov:

Mamma mia

Corellijeva mandolina

Dva obraza januarja

Never on Sunday

Ne spreglejte