SiolNET. Trendi Kulinarika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nova prestižna gostilna v Brdih

4

termometer

Priznana sommelierka Katjuša Štekar iz gostilne in vinoteke Majda v italijanski Gorici na slovenski strani Brd pripravlja ambiciozen gostinsko-turistični projekt.

Sommelierka s številnimi mednarodnimi izkušnjami v Goriških brdih, natančneje v renesančnem dvorcu Ceglo v Dobrovem, načrtuje resort Gredič, ki bo obsegal hotel, restavracijo, vinoteko in šampanjerijo. Finančni nosilec projekta je Jurij Schollmayer, ki je okoli sebe zbral ekipo s samimi zvenečimi imeni, ob Katjuši tudi Tomaža Kavčiča iz gostilne Pri Lojzetu na Zemonu in Igorja Kavrečiča iz Hiše Torkla. Hotel bo imel sedem sob s štirimi zvezdicami superior, med njimi bo tudi en mansardni apartma, namenjen predvsem poslovnežem, ki želijo ob sklepanju poslov še malo uživati v kulinarični in vinski ponudbi. V hotelu bo tudi cigarnica, v kateri bo mogoče ob tobačnih zvitkih ponujali najboljše rume, viskije in druge žgane pijače.

Restavracija pod taktirko Tomaža Kavčiča Restavracija bo sprejela 60 gostov, ki bodo lahko uživali v stvaritvah ekipe pod vodstvom zemonskega mojstra Tomaža Kavčiča, v vinoteki pa bo na voljo od 600 do 700 različnih etiket. Za najbolj izbirčne bo vinski arhiv ponujal izbor najboljših svetovnih vin, kot so Château Margaux, Château Lafite, Romanée-Conti in druga zveneča imena. Prav posebno doživetje bo šampanjerija, urejena v starem vodnjaku. Ta bo delovala tudi kot informacijska točka, ki bo obiskovalcem nudila organizirane izlete po okoliških vinskih kleteh, tako briških kot tistih na italijanski strani. "Povezati želimo Brda in Italijo, pa tudi Vipavsko dolino in Istro," je pojasnila Štekarjeva.

Bližnja okolica bo gostom sicer omogočala še številne druge možnosti za preživljanje prostega časa, od golfa do jahanja konj, "možnosti, ki so obstajale tudi že doslej, ampak niso bile izkoriščene".

Kakovostno, a dostopno Ponudba je prestižna, vendarle pa želijo biti dostopni čim več ljudem. "Program bo eliten, vendar dostopen," je poudarila Katjuša. "Konec koncev bodo lahko obiskovalci prišli na našo teraso le na kozarec vina ali pa v prodajalni kupili naše marmelade, olivno olje ali testenine."

Odprtje glavnega dela načrtujejo konec maja, pozneje sledijo še wellnss ter namestitve za daljše bivanje. Prav poseben projekt pa bo preureditev bližnje cerkve, ki se je bo lotila kar skupina Laibach.

Goriška brda bodo torej to pomlad bogatejša za še eno obvezno postojanko za vse, ki ta del Slovenije obiskujejo zaradi hrane in vina, pa tudi zaradi pogleda na pokrajino. Ta vsakič znova začara tudi Katjušo: "Ko pridem tja, kar zaživim, pa čeprav sem prišla delat."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin