Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 9. 2014,
13.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 9. 2014, 13.58

7 let, 12 mesecev

Konec, kot se šika (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Anine počitnice so se končale v slogu: z ognjemetom in dolgo vrsto. Njena četrta postojanka je bila mešanica morja, zabave, pravega slovenskega turističnega utripa in neprecenljive kulinarike.

Kulinarična karavana Ane Roš se je za konec svoje poletne pustolovščine ustavila v osrčju slovenske Obale – v Portorožu jo je pričakalo vzdušje, vredno velikega finala.

Na osrednjem portoroškem prizorišču je Anina srebrna potujoča kuhinja – le streljaj od glavne plaže –odvrgla sidro in za dva večera postala glavna zvezda poletne noči.

Mimoidoči so se ustavljali in opazovali Ano pri delu, zvečer pa je njihovo pozornost usmerila tudi jeklena dama na štirih kolesih – srebrna prikolica je namreč oblekla nočna oblačila in spreminjala barve v soju žarometov.

Ana je poskrbela za drugačno portoroško noč

Še pred desetletji je portoroška noč veljala za vrhunec turistične sezone, kjer se je v iskanju popolne zabave ob obali zgrinjalo na stotine turistov in domačinov.

Koncept portoroške noči se je z leti nekoliko spremenil, svojo noto prefinjenosti pa ji je letos dodala tudi Ana Roš, ki je s svojimi kulinaričnimi mojstrovinami popestrila gurmanske potrebe mimoidočih, ki so od prve minute naprej potrpežljivo stali v vrsti pred njeno moderno kuhinjo in potem z užitkom okušali eksplozijo okusov s pridihom morja in Hiše Franko.

"Bilo je noro, zabavno, ob enajstih zvečer sploh nismo več vedeli, kje se nas glava drži," je portoroško noč strnila v enem stavku Ana Roš, ki je to poletje skupaj z družbo MasterCard poskrbela za nov mejnik v ulični kulinariki.

"Doživeli smo res veliko, najprej tri dni na Schengenfestu v Vinici, kjer je bilo veliko žura, dežja in blata," nato so sledili trije obmorski postanki, Bled jim je dvakrat odgnal dež. Najprej se je ustavila v Kopru, kjer je njena ekipa uživala ob pogledu na sonce, ki je pompozno "padlo v morje" in jim pričaralo pravo obmorsko romantiko, nato je prišel na vrsti Piran, kjer so ob njeni hrani uživali predvsem domačini, Portorož je bil odlična izbira za popoln konec potovanja: "Doživeli smo divjo portoroško noč, ki se je končala z ognjemetom, bilo je ogromno ljudi."

"MasterCard je dokazal, da se na ulici lahko je dobro in drugače ter da se lahko plača tudi s kartico. Mi pa smo vložili naše znanje in na ta način lepo zaokrožili zgodbo."

Ne spreglejte