Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 4. 2016,
6.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

ocenili smo Maribor burger Lent

Četrtek, 14. 4. 2016, 6.03

6 let, 6 mesecev

Jack & Joe: mariborski pogled na burgerje in steake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Ocena gostilne: Jack & Joe | Foto Miha First

Foto: Miha First

V deželi je v modi govedina in med tovrstno ponudbo v Mariboru strokovnjaki hvalijo lokal na Lentu. Obisk je bil neizogiben.

V bistvu sta se z idejo pohvalila dva mariborska novinarja, ki sta Jako in Jožeta primerjala kar z ljubljansko Sorbaro. Sorbare sicer še niso ujeli, so pa v lokalu na Lentu v pravi smeri, le število različnih jedi in mednarodnih pogledov na kulinariko bi morali zmanjšati.


Jack & Joe Steak and Burger Club

Ob bregu 20, 2000 Maribor

Telefon: +386 51 370 621


Jack & Joe je namreč restavracija, ki je pomešala burgerje, steake, mehiško hrano, azijske specialitete in slovenska piva. Vina imajo le za okus, soliden Frešerjev sauvignon in rumeni muškat iz Ritoznoja, cviček, refošk iz koprske kleti, radgonski traminec, modri pinot iz vipavske kleti, pa srebrno penino za ljubitelje penečih vin. Skratka, nobenega konkretnega rdečega vina.

Izbira vina je precej borna, nekoliko boljši so pri pivih in viskijih. | Foto: Miha First Izbira vina je precej borna, nekoliko boljši so pri pivih in viskijih. Foto: Miha First

Imajo pa zato vsa ustaljena piva, s poudarkom na slovensko-avstrijskem Bevogu, ki smo si ga privoščili v njihovi dimljeno-temni izvedbi po imenu Ond. Za tiste, ki bi šli korak naprej, je na voljo nekaj koktajlov, posebej pa izpostavljajo tri viskije: Dalwhinnie, Lagavulin in Cardhu, kar smo gladko preskočili.

Kot predjedi ponujajo wrape oziroma polnjene tortilje: od mesnih do sirovih, s tuno, piščancem ali zelenjavo, pa nacho čips z raznimi pomakami in chili con carne. Naša odprava v štajerski prestolnici je (vedoč, da se želi pri glavni jedi spopasti z mesninami) raje začela z juho. Domača česnova s popečenimi kruhki je bila prava in je, kljub teži smetanove podlage, vsebovala veliko, veliko česna. Da bi vseeno zaužili tudi nekaj bolj eksotičnega, smo si privoščili še ocvrte polnjene jalapeño paprike s tremi omakami: sir, salsa in curry. Lep uvod, ni kaj.

S sirom polnjene in ocvrte jalapeño paprike s tremi omakami | Foto: Miha First S sirom polnjene in ocvrte jalapeño paprike s tremi omakami Foto: Miha First

Kot rečeno, morda bi mariborski pionirji nove mesne hrane ponudbi malce zmanjšali obseg, širino možnosti in se posvetili manjšemu številu kontinentov. Ja, ste v lokalu, ki ima recimo bolonjske špagete ter različne plošče, na katerih je vse živo, od bučk do šampinjonov, od salam do tune in obilice omak. Ste v lokalu, ki ima perutničke, pohančke, piščanca z rižem ali s krompirjem, pa fajite, burite in mehiško lazanjo. In ob azijskih specialitetah tudi steake "za prave dede" od 300 do 350 gramov, medtem ko ženskam privoščijo od 200- do 250-gramske.

Meso je lahko slovensko ali pa z Irske uvoženi black angus, lahko je rib-eye, lahko je t–bone, lahko je tenderloin… In potem so tu še burgerji, četa burgerjev. Celo The Boss z dvema pleskavicama, sirom, slanino, čebulo, kislimi kumaricami in žar omako. Lepotec vas bo stal 9,50 evra. In da ne bo pomote, pri Jack & Joeju gredo do konca: imajo namreč tudi burger z dunajskim zrezkom in pleskavico. Nismo ga poskusili.

Monster oziroma pikantni burger | Foto: Miha First Monster oziroma pikantni burger Foto: Miha First

Raje smo se mastili s pikantno izvedbo po imenu Monster, ki stane 7,90 evra, v njem pa je ob pleskavici tudi pikantna salama in jalapeño paprike. Dober burger, morda skupaj s predjedjo rahlo preobilen.

Na drugi strani smo se medtem greli ob stejku na kamnu. Šlo je kakopak za manjšo, žensko verzijo, ki smo jo nerodno cmarili na dveh vročih ploščah, ob njih pa jedcu prinesejo še gobovo omako, zeliščno maslo in mlete začimbe ter bučke, ki prav tako končajo na razbeljenem kamnu.

Steak si lahko - bolj ali manj uspešno - spečete tudi sami. | Foto: Miha First Steak si lahko - bolj ali manj uspešno - spečete tudi sami. Foto: Miha First

Prva sladica restavracije ob Dravi so chimichange, ocvrte polnjene tortilje, na vaniljevi kremi. Nadev si med bolj ali manj čokoladnimi izpeljankami izberete sami – mi smo šli do konca in vzeli Snickers, sicer pa vam tortiljo napolnijo tudi z drugimi priljubljenimi čokoladicami – Kinder, Twix in Bounty. No, naša zmes je bila prava sladkorna bomba, po okusu pa … Smo poskusili že marsikaj boljšega.

Kakorkoli, na Lentu smo se dobro najedli in morda je za jedce najbolj pomemben podatek, da je cena steakov med 20 in 25 evri, kar pomeni, da se človek za 30 evrov že kar konkretno najé. Jasno, če ima raje burgerje, so stvari veliko cenejše.

Ocvrta tortilja, polnjena s čokoladno ploščico Snickers - naročilo, ki ga ne bi več ponovili. | Foto: Miha First Ocvrta tortilja, polnjena s čokoladno ploščico Snickers - naročilo, ki ga ne bi več ponovili. Foto: Miha First

Povzetek

Mariborski poseg v sceno burgerjev in steakov. Vse, kar smo poskusili, je bilo dobro pripravljeno, morda bi svetovali manj mednarodnih tipov hran in kakšno manj težko sladico.

Vino ni ravno najboljša stran lokala. Frešer, vipavska in koprska klet bi potrebovali še kakšno stimulacijo iz Brd ali Jeruzalema. Predvsem manjka kakšno konkretnejše rdeče vino in kakšna prestižnejša bela zvrst. Imajo pa veliko piva, s poudarkom na Bevogu.

Ocena

Ocena gostilne: 3 | Foto:

 

 

Rubrika Ocenili smo ni plačana. Izbor restavracij je prepuščen uredništvu in ocenjevalcu Mihi Firstu, ki restavracije obiskuje nenapovedano.

Ne spreglejte