Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 2. 2015,
8.13

Osveženo pred

3 tedne, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Franci Kek Tomaž Kavčič Dežela kozolcev festival prireditev

Torek, 10. 2. 2015, 8.13

3 tedne, 3 dni

Franci Kek in Tomaž Kavčič pod kozolci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dolenjski organizator odmevnih prireditev in vipavski kuhar z mednarodnim slovesom bosta v Deželi kozolcev združila moči.

Tik preden se bo pomlad prevesila v poletje, bo dolenjska Dežela kozolcev gostila dogodek, ki bo na enem mestu združil mednarodne kulinarične mojstre, vrhunska vina in glasbo – ter kozolce, seveda. Pod kulinarično-glasbeni festival sta se podpisala Franci Kek in Tomaž Kavčič, eden izkušen organizator, drugi izkušen kuhar.

Kek: Pri petdesetih sem se odločil izpeljati letom primernejši festival "Uživam v organizaciji prireditev za dobro počutje vseh udeležencev. Od leta 1997 do 2013 sem organiziral festival za mlade, ki je dolgo veljal za največji tovrstni dogodek na področju Balkana, pri petdesetih pa sem se odločil izpeljati letom primernejši festival vrhunske hrane, vin, glasbe, zabave in udobja," je o lastnih razlogih za organizacijo prireditve povedal Franci Kek.

Kavčič bo s sabo pripeljal mojstre z Michelinovimi zvezdicami Tomaž Kavčič je medtem poudaril, da želi na enem mestu združiti kuharske mojstre iz Slovenije in tujine, s katerimi se je imel priložnost srečevati v zadnjih letih, želel jih je pripeljati na prijeten dogodek, kjer bodo s pestrim izborom zadovoljni še tako zahtevni gurmani. "Prepričan sem, da bomo ponudili sproščen in družaben, a kljub temu vrhunski eno-gastronomski dogodek," je poudaril kuhar, ki namerava na Dolenjsko pripeljati tudi mojstre, ki so si prikuhali Michelinove zvezdice.

Dogodek, ki bo zaposlil vse čute, bo 20. junija v Deželi kozolcev, prvem muzeju kozolcev na prostem na svetu. Tam se bo zbralo 20 kuharskih mojstrov in 40 vrhunskih vinarjev iz regije Alpe-Adria, obiskovalci pa bodo imeli z vstopnico na voljo neomejeno pokušino hrane in vina. Za varno udeležbo bo poskrbljeno tudi s posebnimi vlaki iz smeri Ljubljane, Novega mesta in Sevnice.

Ne spreglejte