Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 9. 2013,
12.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

recept televizija košarka navijači prigrizek

Torek, 10. 9. 2013, 12.23

7 let, 12 mesecev

Eksotični košarkarski prigrizki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Televizijski navijači lahko ob pivu grizljajo še kaj drugega kot čips in smokije.

Pravzaprav ni jasno, od kod stereotipna podoba televizijskega športnega navijača: sedi na kavču s pivom v roki, ob njem prijatelj ali dva, na klubski mizici pred njimi pa skleda čipsa. Če so zelo zagreti, so odeti v navijaške majice, oviti z navijaškimi šali, za njimi v kuhinji pa čepi žena, ki nima vstopa v dnevno sobo, ima pa dolžnost prinašanja piva in čipsa.

To je res stereotip, a se zdi, da je kar resničen. Vprašanje je sicer, v kolikšni meri se bo ponavljal ob evropskem prvenstvu v košarki, predvsem je to odvisno od uspeha naše reprezentance. Tekme med Gruzijo in Izraelom pač ne zanimajo nikogar v Podalpju.

No, pa naj rečemo eno o prehranjevanju navijačev. O tem ni kuharskih knjig, čeprav bi bile zelo zabavne. Čeprav se med internetnimi recepti tudi v tej kategoriji pojavljajo ideje o zdravi prehrani, si nekako ne predstavljam, da bi fantje, medtem ko kričijo od navdušenja, v jogurt pomakali stebelno zeleno. Ne, za navijanje potrebujejo resne tovornjakarske prigrizke. Mini pice, klobase v testu, mini takose, ocvrte perutničke, pomfrit in podobno hrano, ki zagotavlja energijo za navijanje in podlago za pivo.

Ker je navijaška večerja eden redkih obedov, kjer cvrtje ni prepovedano, pa si lahko navijači privoščijo enega najljubših indijskih prigrizkov. Ima vse, kar mora imeti dobra navijaška hrana: je ocvrt, pekoč, jé se z rokami, neverjetno se poda k pivu, celo skledo ga lahko pripravimo vnaprej in recept je tako preprost, da ga lahko naredi tudi moška ekipa sama. Torej: naj bo letos vaša navijaška hrana pakora!

Pakora skodelica čičerikine moke pol žličke pecilnega praška žlička mletega koriandra žlička kumine žlička mletega čilija voda sol 2 čilija čebula pol narezane bučke pest špinačnih listov olje za cvrtje

Zmešajte moko in pecilni prašek, dodajte mleti koriander, mleti čili, kumino in sol. Čili narežite, prav tako na kolobarje narežite čebulo. Bučke lahko naribate, špinačne liste pa le razpolovite. Vso zelenjavo vmešajte v moko, nato prilijte toliko vode, da nastane lepljiva, ne preveč tekoča zmes. Olje za cvrtje močno segrejte, nato pa zmes z žlico polagajte v olje. Ocvrto pakoro odcedite na papirju in postrezite z omako iz čilija, jogurtom ali če so navijači res jedci eksotičnega, s čatnijem.

Ne spreglejte