Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 9. 2015,
8.39

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

advertorial prehrana zdrava prehrana

Torek, 8. 9. 2015, 8.39

2 meseca, 1 teden

Burek je lahko tudi kakovostna hrana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sodobna prehrana je hitra prehrana, saj nam tako narekuje vsakdanjik. Zato tudi pri prehrani iščemo hitre rešitve. A to ni več dovolj. Za zdravje in dobro počutje je nujno, da so te tudi zdrave.

Vse bolj se zavedamo, da je kakovostna prehrana ključna za dobro počutje in zdravje. Zato od hrane ne pričakujemo več le tega, da nas bo zgolj nasitila, temveč da nam bo dala vitalnost in dolgoročno dobro počutje.

Raje ne pojeste nič kot nezdravo? Ne počnite več tega!

V sodobnem tempu življenja pogosto zmanjka časa za pripravo obroka, a najslabše je, da ne pojemo ničesar. Zato so zelo priljubljeni hitri prigrizki in hitro pripravljena hrana. A ta ima pogosto zelo slab sloves. Resnica je, da ni vsa hitra hrana slaba, le skrbno jo je treba izbrati in kombinirati z zdravimi prilogami.

Kaj hrano naredi (ne)zdravo?

Ne gre za to, da je vsaka hrana, ki jo pripravimo in pojemo na hitro, že kar nezdrava. Gre predvsem za to, kako je pripravljena, kakšno razmerje hranilnih vrednosti ima in kakšne sestavine so uporabljene. Če so pri obroku, pripravljenem na hitro, uporabljene kakovostne in zdrave sestavine, se nam tako ni treba bati, da jemo nezdravo.

A hitra hrana, ki ni pripravljena kakovostno, je pogosto energijsko prevelik zalogaj, vsebuje veliko maščobe (veliko nasičenih in transmaščobnih kislin ter holesterola), soli in sladkorja. Ob njej pogosto pozabimo na sadje in zelenjavo ter posledično zaužijemo premalo vitaminov, mineralov in prehranskih vlaknin.

Iščete kakovosten in hiter obrok? Privoščite si burek Pekarne Pečjak!

V Pekarni Pečjak se že ves čas obstoja trudijo, da si tisti, ki imajo malo časa, vseeno lahko privoščijo kakovosten obrok. Zato ponujajo izdelke, ki so okusu in kakovosti enaki tradicionalno pripravljeni hrani, a jih je mogoče pripraviti v le pol ure ali celo manj.

Trdijo in dokazujejo, da je burek lahko zelo kakovosten obrok, če se proizvajalec drži visokih standardov proizvodnje in izbira kakovostne sestavine. Zato uporabljajo naravne, tradicionalne sestavine (na primer pusto skuto, sveža jajca), redno sodelujejo z dobavitelji sestavin in preverjajo njihovo kakovost, razvijajo izdelke s prijazno deklaracijo ter izvajajo redno testiranje v lastnih laboratorijih.

Berite deklaracije!

V Pekarni Pečjak potrošnike spodbujajo k branju deklaracij, saj ti le tako lahko vedo, katera izbira je najboljša za njihovo zdravje.

Zakaj Pečjakov skutni burek lahko označimo za kakovosten obrok?

Nekaj idej, kako burek zaokrožiti v zares slasten obrok

Jogurtova omaka za piko na i

Pri hitri prehrani so ponavadi ravno omake tiste, ki zdravju naredijo največ škode. Zato si vzemite nekoliko časa in pripravite okusno lahko omako.

Sestavine: 0,5 litra jogurta, 100 gramov kumar, malo soli, poper, koper, limonin sok, lahko malo sladkorja.

Dobro pomešajte in servirajte ob bureku.

Teknil bo tudi najmlajšim

S slastnim Pečjakovim burekom ne bo težav, saj ga najmlajši obožujejo. Če hočete, da poleg zaužijejo tudi nekoliko vitaminov in mineralov, jim zraven ponudite sadno solato. Sestavine? Priporočamo čim več sezonskega sadja!

Popolno kosilo

Ni pravega kosila brez solate. Pri bureku bo zelo teknila kumarična solata z jogurtom.

Sestavine za eno osebo: večja kumara, strok česna, en deciliter jogurta, malo soli, malo popra, pol žličke olivnega olja, malo limoninega soka, vejica mete.

Sestavine premešajte v skledi in postrezite ob bureku.

Ne spreglejte