Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2012,
11.58

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 7. 12. 2012, 11.58

3 leta, 7 mesecev

Barviti okusi penin vinske kleti Jeruzalem Ormož

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Odlična vina iz kleti P&F Jeruzalem Ormož prepoznajo ljudje vseh generacij. Vse večje zanimanje pa se kaže tudi za njihove penine.

Čudovite ljutomersko-ormoške gorice sodijo med najodličnejša vinorodna območja na svetu. Tamkajšnji terroir je naravnost od boga dan, terasasti vinogradi pa so idealno zasnovani za kar najboljše izkoriščanje podnebnih razmer, s čimer ustvarjajo odlične pogoje za sveža in sadna bela vina ter penine.

Vinska klet P&F Jeruzalem Ormož, za katero od leta 2009 skrbi družina Puklavec, se ponaša s stoletno vinarsko tradicijo. Njena odlična vina, ki so samo v letošnjem letu prejela več kot petdeset mednarodnih priznanj, so priljubljena pri ljudeh vseh generacij. V zadnjem času pa se zopet kaže porast zanimanja za njihove penine, zaradi česar so se odločili razširiti asortiman. Tako sta se peninam Brut, Sec in Muškatni na policah slovenskih trgovin pred kratkim pridružili še Sauvignon in Rosé. Novi penini, ki sta tako kot ostale pridelani po charmat metodi, kupca očarata s svojo lahkotnostjo in svežino. Medtem ko Sauvignon prevzame s svojo značilno aromo po kosmuljah, citrusih in pokošeni travi pa Rosé, pridelano iz sorte modri pinot, odlikuje intenzivna cvetica po rdečem jagodičevju. Brut je tipična sveža in suha penina, pridelana iz sort beli pinot in chardonnay, Sec pa je polsuha penina, pridelana iz sort chardonnay in beli pinot. Pivce očara predvsem s svežino, eleganco in šarmom.

Še vedno pa ostaja najbolj prepoznavna njihova Muškatna penina, ki je zelo priljubljena pri ljubiteljih bolj aromatičnih penin. Prve steklenice te polsladke penine so napolnili pred desetimi leti iz sorte muškat otonel, ki daje penini značilno muškatno cvetico in lahkotnost. Da bodo praznični dnevi še prijetnejši, poiščite penine Jeruzalem Ormož v trgovinah Spar, Mercator, Leclerc ali v Nami. Vabijo pa vas tudi, da jih obiščete na njihovi Facebook strani in se potegujete za mamljivo nagrado.

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

Ne spreglejte