Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 5. 2018,
14.13

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Črni poni

Natisni članek

advertorial Kurzschluss

Četrtek, 10. 5. 2018, 14.13

2 meseca, 1 teden

Prihajajo britanski zvezdniški rockerji

Vsebino omogoča Črni poni

Eden najbolj prepoznavnih angleških indie-rock bendov prihaja v pop up klub Kurzschluss. Pevec skupine Editors Tom Smith napoveduje brutalen glasbeni večer.

Kurzschluss | Foto:

V pop up klubu pomladi dva partyja

Letos so Kurzschluss polnočna doživetja na vrsti že pomladi. 31. maja prihajajo britanski alternativci Editors. Eden najbolj prepoznavnih angleških indie-rock bendov z novim albumom Violence z besedami karizmatičnega pevca petčlanske skupine napoveduje brutalen glasbeni večer.

Naslednji dan se na željo fenov v pop up klub vrača nizozemski glasbeni producent in DJ Joris Voorn. S svojim nastopom 1. junija bo nadaljeval niz izjemno obiskanih partyjev. Glasbena vrhunca letošnje pomladi se bosta odvila v tradicionalni bazi Kurzschluss glasbenih ritmov – na Gospodarskem razstavišču.

Spremljajte Kurzschluss na družbenih omrežjih Facebook in Instagram za sveže informacije o potrjenih glasbenih gostih in cenah vstopnic.  

Pop up festival Kurzschluss vse od začetka v Ljubljano prinaša izjemno izkušnjo polnočnih doživetij, gostovanja velikanov elektronske glasbe ter žanrsko raznolikih glasbenih virtuozov. Letošnja pomladna izdaja v veličini imen in žanrski raznolikosti ne zaostaja.

Editors: že desetletje prvaki na indie sceni 

Editors Rahi Rezvani 2018 | Foto: Rahi Rezvani Foto: Rahi Rezvani

Kdaj? 31. maj od 22. do 5. ure.

Kje? Na Gospodarskem razstavišču.

Spremljajte Editors na spletu, YouTube strani in Facebook strani.

Vstopnice: ujemite "early bird" in kupite vstopnice za Editorse po najugodnejši ceni:

  • cena vstopnice danes: 18 EUR,
  • cena vstopnice tik pred dogodkom: 30 EUR.
Spremljajte #Kurzschluss na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

Petčlanska zasedba Editors, ki v glasbenem indie-rock svetu deluje že več kot deset let, prvič prihaja v Kurzschluss. Zvezdniški indie-rock band bo glasbeno noč namenil največjim hitom in svežemu albumu s pomenljivim naslovom Violence.

Pevec in kitarist skupine Tom Smith ga je označil za brutalnega, ne zaradi zvoka in naslova albuma, temveč zato, ker s temo in z občutki nenačrtovano odraža današnji svet.

Poleg starejših skladb Munich, Blood in Papillon, ki so že zasedle statusno mesto klasike v glasbenem žanru, jih oboževalci poznajo po svoji nenehni glasbeni evoluciji, o čemer pričata tudi nova singla Magazine in Hallelujah (So Low).

Največji hiti skupine Editors: Munich, Papillon, Magazine, Hallelujah (So Low).

Preboj in prvi uspeh

Editors Tom Smith | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Svoj preboj je skupina Editors doživela na evropski turneji leta 2006, ko je nastopala kot predskupina Franza Ferdinanda. Takrat se je proslavila s svojim debitantskim albumom The Back Room, ki se je že pol leta po izdaji uvrstil na drugo mesto na britanski glasbeni lestvici.

Največkrat jo primerjajo z Joy Division, člani skupine pa pravijo, da sta njihov glavni vzornik skupini Elbow in Echo & the Bunnymen. Pevca Toma Smitha zaradi odrske prezence in barve glasu nekateri kritiki primerjajo z Ircem Bonom. Ta pri Tomu Smithu obsega skoraj pet oktav.

Editors – A Ton Of Love

Joris Voorn: iz svetovno znanih ibiških klubov v Ljubljano

Joris Voorn Jos Kottmann 2017 | Foto: Jos Kottmann Foto: Jos Kottmann

Kdaj? 1. junij, ob 23. uri

Kje? Na Gospodarskem razstavišču.

Spremljajte Jorisa Voorna na spletu, Facebook strani, Twitterju, Instagramu, Soundcloudu in Mixcloudu.

Vstopnice: ujemite "early bird" in kupite vstopnice za Jorisa Voorna po najugodnejši ceni:

  • cena vstopnice: 12 EUR,
  • cena VIP stojišča: od 35 EUR.

Starostna omejitev: 16+

Spremljajte #Kurzschluss na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

Nizozemski čudežni deček se vrača na željo fenov Kurzschlussa! Joris Voorn je festivalski in klubski headliner s številnimi nagradami, ki jih je prejel za svojo ustvarjalnost in predanost elektronski glasbi.

V svojih setih mojstrsko prestopa meje med house in progressive ritmi ter velja za ime avantgardne elektronike. S svojo glasbo navdušuje tako alternativna underground prizorišča kot velike plesne arene.

Nekdanjega residenta svetovno znanih ibiških klubov, kot sta Space in Ushuaia, lahko do vnovičnega prihoda v Ljubljano poslušate v radijski oddaji Spectrum.

Arhitekt z žilico za glasbo

Joris Voorn | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

41-letni DJ in producent Joris Voorn živi v Amsterdamu in je solastnik dveh založb, sicer pa ima diplomo iz notranjega oblikovanja. Že leta 1997 so ga redno najemali za nastope, njegova prva produkcija pa je luč sveta ugledala leta 2002.

Leta 2003 je izdal single Lost Memories, ki je takoj postal izjemen underground hit. Istega leta so ga okronali za najbolj talentiranega DJ na Nizozemskem.

Najboljši Jorisovi remiksi: Like it or Not, Desert Storms, Fireworks, Homeless.

Joris Voorn – Goodbye Fly

Ne spreglejte