SiolNET. Trendi Glasba
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Neil Young želi ohraniti glasbo na vinilkah

2

termometer

Kanadski pevec Neil Young je prepričan, da digitalna glasba uničuje njeno kakovost, prepričan pa je tudi, da bi bil Steve Jobs njegov zaveznik, če bi bil še živ.

Neil Young si že nekaj časa močno prizadeva, da bi ohranil kakovost današnjih rock posnetkov. Glasbenik pa je celo prepričan, da bi mu pri tem zagotovo pomagal pokojni Steve Jobs, oče digitalne trgovine iTunes, s katero se je pravzaprav začela digitalna doba tudi v glasbi.

"Stremim k temu, da poskušam ohraniti obliko glasbe, ki sem jo prakticiral preteklih 50 let. Zavedam se, da živimo v digitalni dobi, kar močno vpliva na kakovost glasbe, saj jo zmanjšuje, moralo pa bi biti ravno obratno," je povedal 66-letni Neil Young na konferenci v južni Kaliforniji. "Steve Jobs je pionir digitalne glasbe, njegova zapuščina je veliko vredna. Verjetno pa ne veste, da je Steve Jobs rad poslušal glasbo na vinilkah. Prepričan pa sem, da bi mi pomagal pri moji misiji, če bi še živel," je še povedal Neil Young.

Young je na konferenci z naslovom Dive Into Media razložil, da je kakovost MP3-jev in drugih digitalnih formatov zelo slaba. "Ne gre za to, da bi bil MP3 format slabši, ampak za to, da škodi umetnosti zaradi načina, kako se ga uporablja. Digitalna doba je tako prisilila ljudi, da izbirajo med kakovostjo in udobnostjo. Te izbire pa ne bi sploh smeli imeti," je prepričan Neil Young.

Čeprav Neil Young obsoja digitalno glasbo, pa ni enakega mnenja, ko gre za piratstvo, saj je prepričan, da le tako glasba kroži med ljudmi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin