SiolNET. Trendi Glasba
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Glasbeni presežek Klemna Slakonje na EMI

2

termometer

Minulo nedeljo na EMI niso zapeli le povabljeni glasbeniki, pač pa je svoj glasbeni talent predstavil tudi voditelj Klemen Slakonja, ki je navdušil s pesmijo 16 let skomin. Si jo želite slišati?

Prejšnji teden smo Slovenci na EMI izbrali pesem, ki jo bomo poslali na izbor Evrovizije v Nemčijo. Z Vanilijo nas je začarala mlada glasbenica Maja Keuc, kateri smo gledalci namenili največ glasov. Na prireditvi pa niso bili le nastopajoči tisti, ki so pokazali svoje glasbene sposobnosti. Voditelj Klemen Slakonja je dokazal, da ni le dober voditelj, ampak se odlično znajde tudi kot pevec, saj je s skladbo 16 let skomin naravnost navdušil.

Klemen, ki je pesem vokalno izvrstno odpel, je avtor glasbe, tudi besedilo, ki je sicer vzeto iz nekdanjih zmagovalnih pesmi, je voditelj v smiselno celoto povezal sam. Studijsko različico skomin, ki prihaja na radijske valove, pa je nekoliko dodelal Boštjan Grabnar. V pesem 16 let skomin je združenih vseh 16 skladb, ki so Slovenijo do zdaj zastopale na Evroviziji. Od leta 1993, ko nas je zastopala skupina 1xBand s pesmijo Tih deževen dan, pa do lani, ko smo v Oslo poslali Ansambel Roka Žlindre in Kalamare s skladbo Narodnozabavni rock.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin