Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 4. 2016,
14.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nikolaj Coster-Waldau DKino SiOL TV Susanne Bier

Četrtek, 14. 4. 2016, 14.26

6 let, 7 mesecev

Še ena priložnost (En Chance Til/A Second Chance)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Novo v videoteki DKino na SiOL TV! Napet dramatičen triler z oskarjem nagrajene režiserke miniserije Nočni receptor (The Night Manager) o dveh policistih, ki se znajdeta v vrtincu moralne in etične zmede.

Danska, Švedska/2015/97 min.
Režija: Susanne Bier
Igrajo: Nikolaj Coster-Waldau, Ulrich Thomsen, Nikolaj Lie Kaas, Thomas Bo Larsen, Maria Bonnevie, Peter Haber, May Andersen
Žanr: Dramatičen triler
Ocena IMDb: 6,8/10

Policijska partnerja Andreas in Simon se spopadata z različnimi življenjskimi težavami: Andreasovo družinsko idilo prekine tragična smrt sina, Simon pa se je ločil in svojo žalost utaplja v alkoholu. Ko med hišno preiskavo mladega, od mamil odvisnega para naletita na zanemarjenega dojenčka, mu želita poiskati boljši dom, toda socialna služba je brez moči. Andreas vzame pravico v svoje roke in dojenčka ugrabi ter odnese svoji ženi, kar Simona pripelje pred nemogočo izbiro med zvestobo do prijatelja in bojem za pravico.

Portret režiserke:

 | Foto:

Danska režiserka Susanne Bier je svoj prvi celovečerec, komedijo Freud zapušča dom, posnela leta 1991. Mednarodno filmsko javnost je nase opozorila z dramami Odpri srce, Brata in Po poroki, s katero si je leta 2009 prislužila prvo nominacijo za tujejezičnega oskarja. Tega je dve leti pozneje za film Boljši svet tudi prejela.

Leta 2014 je režirala Bradleyja Cooperja in Jennifer Lawrence v spregledani romantični drami Serena, trenutno pa žanje pohvale za vohunsko miniserijo Nočni receptor (The Night Manager), ki jo je posnela po romanu Johna Le Carreja, v njej pa sta glavni vlogi odigrala Hugh Laurie in Tom Hiddleston. (Režiserkin ekskluzivni intervju za Siol.net si lahko preberete tukaj.)

Napovednik filma:

SiOL TV: Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto ali 200 – DKino

Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do SiOL TV-ja preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo SiOL BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte