Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 8. 2017,
23.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

DKino grozljivka Telekom Slovenije film televizija Rooney Mara Jackie Earle Haley Connie Britton Michael Bay Mora v ulici Brestov Samuel Bayer priredba

Sreda, 30. 8. 2017, 23.08

6 let, 7 mesecev

V videoteki DKino!

Mora v ulici Brestov (A Nightmare on Elm Street)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Mora v ulici Brestov (A Nightmare on Elm Street)

Sodobna predelava istoimenske klasične grozljivke Wesa Cravena, v kateri se morilec z jeklenimi rezili na prstih Freddy Krueger znova prikrade v sanje najstnikov in jih umori v spanju.

ZDA/2010/91 min.
Režija: Samuel Bayer
Igrajo: Jackie Earle Haley, Kyle Gallner, Rooney Mara, Katie Cassidy, Thomas Dekker, Connie Britton
Žanr: Grozljivka
Ocena IMDb: 5,2/10

Nancy, Kris, Quentin, Jesse in Dean živijo v Ulici brestov in imajo ponoči iste sanje: o človeku v puloverju z rdeče-zelenimi črtami, raztrganim klobukom, ki mu napol skriva iznakaženi obraz, in rokavicami, ki imajo na prstih ostra rezila.

Vsi slišijo isti grozljivi glas … Vse po vrsti trpinči v sanjah, kjer veljajo njegova pravila, edini izhod pa je, da se speči zbudi. Ko eden izmed njih umre nasilne smrti, jim postane jasno, da se njihove sanje dogajajo v resničnosti in da lahko preživijo le, če ostanejo budni.

Štirje preživeli prijatelji združijo moči, da bi odkrili, kako so se zapletli v smrtonosno zgodbo in postali plen morilca.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Obdukcija neznanke (The Autopsy of Jane Doe)

Mora v ulici Brestov (A Nightmare on Elm Street) | Foto:


Zanimivosti:

• To je prvi film v seriji Mora v ulici Brestov, v katerem Freddyja Kruegerja ne igra Robert Englund. Ta je Krugerja igral tudi v filmu Freddy proti Jasonu in v TV-seriji Freddyjeve nočne more.

• V filmu nastopata dva nominiranca za oskarja: Jackie Earle Haley (Krueger) je bil nominiran za oskarja za stransko vlogo v drami Mali otroci, Rooney Mara, ki igra eno od Kruegerjevih žrtev, pa za glavno vlogo v Fincherjevi predelavi Dekleta z zmajskim tatujem in za stransko vlogo v drami Carol.

• Earle Haley se je skupaj s prijateljem Johnnyjem Deppom udeležil avdicije za vlogo v izvirni Noči v ulici Brestov. Depp je dobil vlogo, medtem ko je moral Earle Haley na svojo priložnost čakati 26 let.

• Film je produciral režiser Transformerjev Michael Bay. Ta je kot producent sicer sodeloval tudi pri predelavah grozljivk Teksaški pokol z motorko, Amityville: Hiša groze in Petek 13.

Napovednik filma Mora v ulici Brestov:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte