Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 12. 2013,
14.13

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 30. 12. 2013, 14.13

8 let, 5 mesecev

Broadwayski debi za Carly Rae Jepsen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Kanadska pevka in tekstopiska Carly Rae Jepsen se bo preizkusila na Broadwayu.

Nastopila bo v naslovni vlogi v muzikalu Pepelka, za katerega je glasbo napisal ameriški skladatelj Richard Rodgers, besedilo pa ameriški producent Oscar Hammerstein II. Muzikal Pepelka je nastal po motivih istoimenske pravljice.

Kanadska glasbenica bo v vlogi Pepelke februarja za 12 tednov nadomestila ameriško igralko in pevko Lauro Osnes. Jepsenova, poznana tudi po glasbeni uspešnici Call Me Maybe, je ob tem zapisala, da so se ji uresničile sanje.

Glasbenici nastopanje na gledaliških odrih ni povsem tuje. Preden je začela glasbeno kariero, je igrala v šolskih muzikalih. Med drugim je nastopila v Briljantini in Čarovniku iz Oza, obiskovala pa je tudi kanadsko šolo za uprizoritvene umetnosti.

"Moj najljubši del šolskega leta je bil obisk New Yorka, kjer smo s sošolci spoznavali broadwayske umetnike in gledališča," je dejala.

Muzikal Pepelka, ki sledi francoski različici istoimenske pravljice, pod katero se podpisuje francoski pisatelj Charles Perrault, so leta 1975 prvič predvajali na ameriški televiziji. V naslovni vlogi je nastopila britanska igralka Julie Andrews.

Ne spreglejte