SiolNET. Trendi Film in TV
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zach Braff na Kickstarterju zbral več kot tri milijone dolarjev

3

termometer

Z denarjem, ki so ga prispevali njegovi oboževalci, bo snemal film Wish I Was Here, zbiralna akcija pa je sprožila tudi nekaj negodovanja ljubiteljev filma.

Kot poroča Guardian, je Zach Braff na Kickstarterju s pomočjo več kot 46 tisoč podpornikov zbral kar 3,1 milijona dolarjev oziroma 2,4 milijona evrov, s čimer namerava za velika platna posneti drugi celovečerni podvig po svojem uspešnem režijskem prvencu iz leta 2004 Garden State.

S tem je za svoj projekt, imenovan Wish I Was Here, presegel želeni cilj – ta je bil dva milijona dolarjev –, to pa mu je uspelo le nekaj dni po začetku akcije 24. aprila. Do takrat je za film, katerega scenarij je napisal s svojim bratom Adamom, že pridno nabiral tudi igralsko ekipo. V filmu naj bi tako nastopili Kate Hudson, Jim Parsons, Anna Kendrick in Mandy Patinkin, sam pa naj bi prevzel glavno vlogo očeta, moža in igralca, ki skuša najti svojo identiteto.

Opisana zbiralna akcije je sicer na Twitterju sprožila vrsto komentarjev, zakaj igralec, ki je za svoje delo v seriji Mladi zdravniki zaslužil 350 tisoč dolarjev na epizodo, za snemanje filma ne uporabi svojega denarja. Spet drugi so se spraševali, ali je za denar sploh pošteno prositi oboževalce, glede na to, da v primeru finančnega uspeha filma sami od tega ne bodo imeli nič. Prejšnji teden je bila objavljena tudi novica, da bo razliko, ki jo bo Braff za uresničitev filma še potreboval, prispeval običajni podpornik Worldview Entertainment. Braff je sebi v bran dejal, da bodo tisti, ki so prispevali svoj denar, lepo nagrajeni, in sicer s posebnimi, zgodnjimi projekcijami prihajajočega filma in zabavami po njih. Obenem je pripomnil tudi, da bo v projekt vključen tudi njegov denar.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin