Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 3. 2017,
16.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Planet opic DKino Telekom Slovenije James Franco Andy Serkis Freida Pinto John Lithgow Tom Felton akcijski film znanstvena fantastika Rupert Wyatt film televizija

Torek, 7. 3. 2017, 16.59

6 let, 6 mesecev

V videoteki DKino!

Vzpon Planeta opic (Rise Of The Planet of the Apes)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vzpon Planeta opic

Hvaljen akcijski spektakel o začetku upora inteligentnih opic proti človeštvu, ki je ponovno obudil znamenito franšizo. Nominacija za oskarja za najboljše vizualne učinke.

ZDA/2011/100 min.
Režija: Rupert Wyatt
Igrajo: James Franco, Freida Pinto, Andy Serkis, John Lithgow, Brian Cox, Tom Felton, Jay Caputo
Žanr: Akcijska znanstvenofantastična drama
Ocena IMDb: 7,6/10

Nadarjeni mladi znanstvenik Will Rodman poskuša odkriti novo zdravilo za zdravljenje Alzheimerjeve bolezni, zato začne izvajati genetske poskuse na opicah.

Najuspešnejši opičji testni primerek Caesar začne kmalu kazati znake višje inteligence, a vedno znova naleti na neodobravanje ljudi, ki se ga bojijo in ga želijo za vedno ohraniti za rešetkami.

Toda s pomočjo novih spoznanj Caesar uide in sproži upor inteligentnih opic proti človeštvu.


"Film kot celota sicer ne predstavlja nobene revolucije, v primerjavi s številnimi drugimi visokoproračunskimi poletnimi spektakli, ki dajejo občutek, kot da so jih za zabavo opic posnele opice, pa lahko govorimo o velikem napredku. " Klemen Černe, Siol.net


V videoteki DKino si oglejte tudi: Morgan


Vzpon Planeta opic | Foto:


Zanimivosti:

• To je že sedmi celovečerec v seriji filmov Planet opic. Pet filmov, ki sestavljajo izvirno franšizo, so posneli med letoma 1968 in 1973, leta 2001 pa je Tim Burton posnel še slabo sprejet remake.

Vzpon Planeta opic predstavlja ponovni začetek oziroma reboot franšize. Ta se je leta 2014 nadaljevala s prav tako hvaljeno Zoro Planeta opic, julija pa bo v kinematografe prišla še Vojna za Planet opic. Andy Serkis (Ceasar) je edini igralec, ki je nastopil v vseh treh filmih.

• Vzpon Planeta opic je eden prvih filmov, pri katerih so tehniko zajetja gibov uporabili v resničnem okolju oziroma na zunanjih prizoriščih. Pred tem je bila ta tehnika omejena na snemanje v studiu.

• Andy Serkis je opico upodabljal že v King Kongu (2005), s tehniko zajetja gibov pa se je seznanil med snemanjem trilogije Gospodar prstanov, v kateri je igral Golluma. Pri vseh omenjenih filmih je posebne učinke ustvarilo novozelandsko podjetje Weta Workshop.

• Glavni človeški lik v filmu (James Franco) obupano išče zdravilo za Alzheimerjevo bolezen. Glavni zvezdnik izvirnega Planeta opic Charlton Heston je umrl leta 2008 po dolgotrajni bitki s to boleznijo.


Napovednik filma Vzpon Planeta opic:

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Ne spreglejte