Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 6. 2017,
15.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

kino film

Četrtek, 1. 6. 2017, 15.37

6 let, 6 mesecev

Valerian in mesto tisočerih planetov

Oglasno sporočilo

Predstavljamo vam finalni napovednik največjega kinohita leta.

Blitz | Foto:

Filmski studio EuropaCorp je objavil finalni napovednik največjega kinohita letošnjega leta VALERIAN IN MESTO TISOČERIH PLANETOV, za katerega režijo in scenarij je zaslužen vizionarski režiser Luc Besson.

Blitz | Foto:

Film je nastal po zgodbi kultnih stripov, ki so navdihnili generacijo. Odkar se je pri desetih letih zaljubil v strip, je Luc Besson sanjaril o Valerianu in Laureline. Več kot 45 let pozneje njegove sanje nazadnje postajajo resničnost. Režiser, ki slovi po filmih, kot so Leon profesionalec, Peti element in Lucy, pravi, da si je ta film želel posneti že pred leti, a je moral potrpeti, da je tehnologija dohitela njegovo domišljijo. "Jean-Claud Mézières, avtor stripa o Valerianu, je z mano sodeloval pri Petem elementu in me ves čas spraševal, zakaj ne posnamem Valeriana," je povedal režiser. "In vedno znova sem mu odvračal, da ne morem. V stripu je zgolj deset, dvanajst človeških likov. Vsi preostali so Nezemljani. A ko sem videl film Avatar, so se zadeve, vsaj zame, spremenile. Od tistega trenutka dalje sem vedel, da so možnosti neomejene."

Skupaj je pri filmu sodelovalo več kot 1.800 posameznikov; pri domišljanju in izvedbi posebnih vizualnih učinkov sta posebej za to priložnost sodelovali podjetji WETA in Industrial Light & Magic, dodatno podporo pa je ponudil Rodeo FX. Ti trije vrhunski studii, mojstri na področju posebnih učinkov, so odgovorni za podobo filmov oziroma franšiz, kot so Avatar, Gospodar prstanov, Maščevalci: Ultronova doba in Lucy. V Petem elementu iz leta 1997, na primer, je bilo 180 prizorov s posebnimi vizualnimi učinki, v Valerianu jih je 2.734.

Blitz | Foto:

Kratka zgodba:

Piše se leto 2740. Valerian (Dane DeHaan) in Laureline (Cara Delevingne) sta posebna operativca, odgovorna za vzdrževanje reda in miru na območjih, poseljenih z ljudmi. Na poseben ukaz ministra za obrambo se podata na nalogo v prečudovito mesto Alfa – nenehno razširjajočo se metropolo, v kateri so se skozi stoletja srečevala bitja iz vseh kotičkov ozvezdja ter si izmenjevala znanje, podatke in kulturna izročila. A v središču te živahne metropole tiči temačna sila, ki ogroža mirni in miroljubni obstoj tako imenovanega mesta tisočerih planetov, zaradi česar morata Valerian in Laureline razkrinkati to roparsko nastrojeno nevarnost in ohraniti ne le Alfo, temveč tudi prihodnost celotnega vesolja. Poleg Care Delevingne in Dana DeHaana bosta v filmu igrala tudi Clive Owen in svetovna glasbena zvezdnica Rihanna. Za drugo je Luc Besson izjavil, da ima v filmu veliko in vidno vlogo in da se tega neznansko veseli. Filmski spektakel VALERIAN IN MESTO TISOČERIH PLANETOV si boste na velikih platnih lahko ogledali od 27. julija, tudi v 3D. Distributer filma je BLITZ Film & Video Distribution.

Blitz | Foto:

Ne spreglejte