Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 11. 2017,
16.06

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Natisni članek

televizija film akcijski film franšiza Anthony Hopkins Mark Wahlberg Michael Bay Transformerji Telekom Slovenije DKino

Sobota, 4. 11. 2017, 16.06

6 let, 5 mesecev

Že v videoteki DKino!

Transformerji: Zadnji vitez (Transformers: The Last Knight)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Transformerji: Zadnji vitez

Peti del priljubljene akcijsko-domišljijske franšize se vrne preteklost ter v zgodbo o bitki med Avtoboti in Deseptikoni vplete legendo o kralju Arturju. Film, s katerim se režiser Michael Bay in igralec Mark Wahlberg poslavljata od Transformerjev.

ZDA, Kanada, Kitajska/2017/149 min.
Režija: Michael Bay
Igrajo: Mark Wahlberg, Josh Duhamel, Isabela Moner, Stephen Merchant, Jean Dujardin, Anthony Hopkins
Žanr: Akcijski domišljijski spektakel
Ocena IMDb: 5,2/10 │ Rotten Tomatoes: 15 %

Bitka med Avtoboti in Deseptikoni še zdaleč ni odločena. Potem ko Optimus Prime ugotovi, da je njegov planet Cybertron uničen in da je za to odgovoren prav on, poskuša najti način, da bi planet znova oživil.

Za to pa bo potreboval artefakt, kakršen se nahaja na Zemlji. Dva svetova bosta trčila, le eden pa bo preživel.


V videoteki DKino si lahko ogledate tudi prve štiri dele franšize Transformerji.

Transformerji: Zadnji vitez | Foto:


Zanimivosti:

Michael Bay je po izidu filma Transformerji: Doba izumrtja (2014) dejal, da je bil to zadnji film v franšizi, pri katerem je vihtel režijsko taktirko, nato pa se je odločil, da bo posnel še peti del, s katerim se kot režiser dokončno poslavlja od franšize. Bay bo morebitna nadaljevanja samo produciral.

• Svoje slovo od franšize je najavil tudi glavni zvezdnik zadnjih dveh delov Mark Wahlberg. Igralec je sicer podpisal pogodbo za snemanje treh filmov, pri čemer se je zavedal, da tretjega dela morda nikoli ne bodo posneli.

• Proračun filma je znašal vrtoglavih 217 milijonov ameriških dolarjev, kar pomeni, da je Zadnji vitez najdražji film o Transformerjih do zdaj.

Transformerji: Zadnji vitez | Foto:

• Franšiza Transformerji je trenutno deseta najdonosnejša filmska franšiza v zgodovini. Vseh pet filmov je v svetovnih kinematografih zaslužilo 4,38 milijarde ameriških zelencev.

Zadnji vitez je prišel v kinematografe skoraj natančno deset let po premieri izvirih Transformerjev.

Tyrese Gibson bi moral znova upodobiti Roberta Eppsa, a se je igralec vlogi odpovedal, saj se je njegov snemalni urnik prekrival s snemanjem filma Hitri in drzni 8 (2017).

• Prizore, v katerih sir Edmund Burton (oskarjevec Anthony Hopkins) obišče Downing Street 10, so posneli oktobra 2016 v resničnem uradu britanske premierke.

Transformerji: Zadnji vitez | Foto:

• Velik ljubitelj psov Michael Bay je v film vključil tudi Freyo – britansko psičko z epilepsijo, ki je nekoč veljala za "najbolj osamljenega psa na svetu".

Freyo je v šestih letih njenega življenja zavrnilo več kot 18.720 morebitnih posvojiteljev. Bay je obljubil, da bo po koncu snemanja filma zanjo našel ljubeč dom, kar se je res zgodilo.

• Zgodba šestega dela oziroma spin-offa (izpeljanke) franšize se bo osredotočala na Bumblebeeja in nam predstavila dogodke, ki so se zgodili pred izvirnimi Transformerji (2007).

Film Bumblebee, igrani prvenec režiserja za oskarja nominirane animirane uspešnice Kubo in dve struni (2016) Travisa Knighta, si bomo v kinematografih lahko ogledali decembra 2018.


Napovednik filma Transformerji: Zadnji vitez:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte