Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 9. 2017,
9.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

družinski film animirani film DKino Telekom Slovenije film televizija tehnika stop motion Laika Travis Knight Matthew McConaughey Charlize Theron Rooney Mara oskarji bafta

Petek, 15. 9. 2017, 9.12

6 let, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Kubo in dve struni (Kubo and the Two Strings)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kubo in dve struni

Animirana pustolovščina studia Laika o dečku iz starodavne Japonske, ki se odpravi na vznemirljivo iskanje očetovega oklepa, s katerim bo lahko porazil maščevalnega duha. Nominaciji za oskarja za najboljši animiran celovečerec in najboljše posebne učinke!

ZDA/2016/101 min.
Režija: Travis Knight
Glasovi: Charlize Theron, Ralph Fiennes, Rooney Mara, George Takei, Matthew McConaughey
Žanr: Animirana akcijsko-domišljijska pustolovščina
Ocena IMDb: 7,8/10 │ Rotten Tomatoes: 97 %

Dobrosrčni Kubo živi umirjeno življenje v obmorskem mestecu v starodavni Japonski, vse dokler nehote ne prebudi maščevalnega duha.

Medtem ko ga lovijo bogovi in pošasti, mora Kubo ob pomoči Opice in Hrošča najti magični oklep, ki je nekdaj pripadal njegovemu pokojnemu očetu, največjemu samuraju vseh časov.

Kubo, ki se je preživljal s pripovedovanjem zgodb o mogočnih bitkah, bojevnikih in pošastih, mora zdaj spisati srečen konec tudi svoji lastni zgodbi.


"Na videz gre za veliko epsko avanturo, v resnici pa za meditacijo o izgubi in ozdravljenju." Travis Knight, režiser filma



"Kubo in dve struni je čaroben film v vseh pomenih te besede." James Berardinelli, ReelViews


Kubo in dve struni | Foto:


Zanimivosti:

• Film, ki so ga posneli v tehniki stop motion, je prejel bafto za najboljši animiran film ter bil nominiran za oskarja za najboljši animiran celovečerec in najboljše posebne učinke. Zadnji animiran film, ki se je potegoval za oskarja v tej kategoriji, je bila Nočna mora pred božičem (1993).

Kubo in dve struni | Foto: Kubo in dve struni je režijski prvenec predsednika uprave studia Laika Travisa Knighta.

Ta je film pomagal producirati, kot glavni animator pa je sodeloval tudi pri vseh prejšnjih celovečercih tega studia – filmih Coraline (2009), ParaNorman (2012) in Škatlarji (2014).

• Za vsako lutko so izdelali prek 20 tisoč različnih obrazov, te pa so animirali na kar 66 različnih odrih. V povprečju so tedensko posneli 4,3 sekunde filma. Prizor na ladji so snemali 19 mesecev, celotna produkcija filma pa je trajala kar pet let.

• V izvirni različici filma so likom glasove posodili dva prejemnika oskarja – Charlize Theron (Opica) in Matthew McConaughey (Hrošč) – ter trije nominiranci za to nagrado: Rooney Mara (Sestri), Brenda Vaccaro (Kameyo) in Ralph Fiennes (Kralj Lune).

Napovednik filma Kubo in dve struni:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.


Ne spreglejte