SiolNET. Trendi Film in TV
1,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Oboževalci Vojne zvezd so ponoreli za temi simpatičnimi bitji

1,63

termometer

porg, Vojna zvezd
Foto: YouTube

Nobena novost ni, da se zagreti oboževalci Vojne zvezd hitro navdušijo nad novostmi, ki jim jih servirajo ustvarjalci filmov. A maniji, ki jo je sprožilo bitje iz filma Poslednji jedi, je kar težko verjeti - do zdaj smo ga namreč videli le za sekundo.

Ko so ustvarjalci filma Vojna zvezd: Poslednji jedi letos poleti objavili kratek zakulisni video o nastanku filma, je pozornost oboževalcev, pa tudi tistih, ki Vojne zvezd nikoli niso marali, ukradel povsem nepričakovan lik - majhno, simpatično bitje, ki se v videu pojavi le za trenutek.

Vidite ga lahko kmalu po drugi minuti posnetka:

Nemudoma so vsi hoteli vedeti, kaj je to, in kmalu jim je vse pojasnil Pablo Hidalgo iz studia Lucasfilm. Gre za porge, morske ptice z otoka Ahch-To, kjer je Luke Skywalker živel v izgnanstvu. Navdih zanje so ustvarjalci našli pri mormonih - ne članih verske ločine, ampak znanih morskih ptičih, imenovanih tudi morski papagaji.

"Porgi so prisrčni," je njihovo takojšnjo privlačnost pojasnil Hidalgo. "Potopiš se v tiste globoke oči, polne duše. Mislim, da si bo veliko ljudi porga želelo za hišnega ljubljenčka."

Glede na to, da gre za računalniško ustvarjeno bitje, jih sprehajali ne bomo, so pa porgi še pred decembrsko premiero postali eden bolj dobičkonosnih likov Vojne zvezd.

Na spletu lahko kupite plišaste in plastične, v obliki skodelic, obeskov za ključe in nahrbtnikov, seveda krasijo tudi oblačila, kupite lahko celo gnezdo še neizvaljenih porgov ...

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

15. decembra bo ob premieri filma izšla tudi slikanica, v kateri bodo porgi nastopali skupaj s Chewbacco, že dobro znanim likom iz Vojne zvezd.

S porgi na ogled filma vabi tudi Mark Hamill, filmski Luke Skywalker, ki je na Instagramu objavil "porgnografsko" fotografijo ...

 

Wholesome porgnography

A post shared by Mark Hamill (@hamillhimself) on

... v ponedeljek pa še nekoliko prirejen Munchov Krik:

 

When you realize there are only 32 days to troll you until #TheLastJedi.

A post shared by Mark Hamill (@hamillhimself) on

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin