Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 1. 2017,
14.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

film triler Razcepljen film Razcepljen

Sreda, 18. 1. 2017, 14.50

6 let, 6 mesecev

NAPOVEDUJEMO: RAZCEPLJEN (Split)

Oglasno sporočilo

Srhljiv sprehod po temačnih kotičkih človeškega uma, kot ga lahko naslika le M. Night Shyamalan.

Režiser kultnih uspešnic Šesti čut, Nezlomljivi in Znamenja M. Night Shyamalan bo danes postregel z novim izvirnim trilerjem. Zadnjega v nizu njegovih najnovejših projektov, s katerimi se vrača k svojim koreninam, je navdihnilo psihično obolenje, pri katerem bolnik trpi za disociativno motnjo identitete. Kevin je edinstven primer, saj v njegovem telesu živi kar 23 različnih identitet. Ko se nekega dne vda impulzu in ugrabi tri najstnice, se s tem prične proces materializacije njegove zadnje identitete – Zveri.

Kako se bo končal skrivnostni svet razcepljene osebnosti, si bomo v kinematografih lahko ogledali od 19. JANUARJA 2017 dalje.

JAMES MCAVOY kot Kevin. | Foto: JAMES MCAVOY kot Kevin.

Ena izmed identitet je tudi 9-letni deček Hedwig. | Foto: Ena izmed identitet je tudi 9-letni deček Hedwig.

Povezava do napovednika: RAZCEPLJEN

O ZGODBI:

Potem ko Kevin, ki ima kar 23 različnih osebnosti, ugrabi tri najstnice, se za dekleta začne prava nočna mora. Med kovanjem načrta za pobeg spoznavajo Kevinove številne identitete in z grozo ugotovijo, da bodo na nekakšen sprevržen način služile kot vzvod za utelešenje 24. osebnosti – Zveri. Režiser srhljivih uspešnic M. Night Shyamalan nas popelje v skrivnostni svet razcepljene osebnosti, ki lahko poleg spremembe uma vpliva tudi na spremembo telesa. Po mnenju Kevinove psihiatrinje se tik pod površjem skriva še zadnja osebnost, ki se bo sčasoma materializirala in nadvladala vse ostale.

"Z vsakim filmom želim narediti nekaj novega, nekaj, česar še nihče ni naredil. To je zame razburljivo, obenem pa nevarno in težavno, še posebej ko ga je treba prodati svetu," je povedal režiser in scenarist M. Night Shyamalan, znan po uspešnicah Šesti čut (1999), Nezlomljivi (2000), Znamenja (2002) in grozljivke Obisk (2015).

ANYA TAYLOR-JOY, ki je navdušila v grozljivki The VVitch. | Foto: ANYA TAYLOR-JOY, ki je navdušila v grozljivki The VVitch. Kevin nekega dne ugrabi tri najstnice | Foto: Kevin nekega dne ugrabi tri najstnice

ZANIMIVOSTI:

•    V glavni vlogi nastopa James McAvoy (Možje X, Iskan), ki se je v filmu Svinjarija (Filth) iz leta 2013 že spopadel z vlogo človeka, ki trpi za razcepljeno osebnostjo.
•    Za bolezen disociativne motnje identitete je značilno, da ima vsaka od identitet lasten vzorec zaznavanja, odnosa in razmišljanja o okolju in sebi. Nekateri pacienti naj bi za vsako od osebnosti razvili tudi njej lastne fizične lastnosti.
•    Glavni del filmske ekipe je enak kot pri Obisku (The Visit), na čelu slednje se kot producenta nahajata Shyamalan in mojster grozljivk Jason Blum.

IGRALSKA ZASEDBA: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Betty Buckley, Jessica Sula, Haley Lu Richardson
REŽIJA IN SCENARIJ: M. Night Shyamalan
PRODUCENTI: M. Night Shyamalan, Jason Blum, Marc Bienstock
IZVRŠNA PRODUCENTA: Ashwin Rajan, Steven Schneider
ŽANR: Triler

 

Ne spreglejte