SiolNET. Trendi Film in TV
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Kolonija (Colonia)

0,08

termometer

 | Foto:

Emma Watson in Daniel Brühl v trilerju o dekletu, ki se v iskanju pogrešanega fanta pridruži skrivnostni čilski organizaciji, tam pa spozna, da se pod krinko dobrodelne ustanove skriva zlovešči nacistični kult, ki nikogar ne spusti iz svojih vrst.

Nemčija, Francija, Luksemburg/2015/106 min.
Režija: Florian Gallenberger
Igrajo: Emma Watson, Daniel Brühl, Michael Nyqvist, Richenda Carey, Vicky Krieps, August Zirner
Žanr: Romantično-dramatični triler
Ocena IMDb: 7,1/10

Piše se leto 1973. V Čilu se zgodi vojaški udar. Na ulice se zgrinjajo množice ljudi, ki protestirajo proti generalu Pinochetu. Med njimi sta tudi Daniel in Lena. Aretira ju tajna policija. Kmalu zatem Daniela zaprejo v prostore za zasliševanje pod zloglasno Colonio Dignidad, ki jo vodi Paul Schäfer.

Kolonija se zunanjemu svetu predstavlja kot dobrodelna organizacija, v resnici pa je kraj, od koder ni še nihče pobegnil. Obupana Lena se, da bi rešila svojega fanta, pridruži skrivnostnemu kultu.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Klub (El Club)


Kolonija | Foto:


Zanimivosti:

• Zgodovinsko ozadje zgodbe je resnično. Colonia Dignidad (danes Villa Baviera) je ogromno posestvo na jugu Čila 400 kilometrov od Santiaga.

Tamkajšnjo sekto, državo v državi, je podpiral tudi čilski diktator Augusto Pinoče, vodil pa jo je nekdanji nacistični poveljnik Paul Schäfer, ki je postal pastor in tam ustanovil sirotišnico. V 40 letih je iz Colonie Dignidad pobegnilo samo 13 oseb.

Schäfer je iz Ville Baviere pobegnil med policijsko racijo avgusta 1996. Ujeli so ga in obsodili na 33 let zapora in denarno kazen zaradi spolnega zlorabljanja 25 otrok. Štiriindvajsetega aprila 2010 je zaradi odpovedi srca umrl v zaporu, star 88 let.

Kolonija | Foto:

Villa Baviera, nekdanja Colonia Dignidad, še vedno obstaja. Njeni vodilni trdijo, da so jo povsem posodobili, njeni prebivalci smejo oditi na študij, kolonija pa je odprta tudi za turiste.

Emma Watson je septembra 2014 obiskala Villo Baviero. Mediji so sprva poročali, da tam dopustuje, pozneje pa se je izkazalo, da se pripravlja na snemanje filma.

• Režiser filma Florian Gallenberger je leta 2000 prejel oskarja za kratki igrani film Quiero ser (I want to be ...).


Napovednik filma Kolonija:

[video: 62086 / Kolonija (Colonia)]

Kolonija (Colonia)

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin