Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 2. 2017,
16.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Katoliška cerkev televizija film Pablo Larrain čilski film DKino Telekom Slovenije

Nedelja, 5. 2. 2017, 16.45

6 let, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Klub (El Club)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Klub

Neusmiljena obsodba dvoličnosti Katoliške cerkve s primesmi enigmatičnega psihološkega trilerja. Film čilskega režiserja Pabla Larraína, avtorja hvaljenih biografskih dram o Jackie Kennedy in Pablu Nerudi, je na 65. festivalu v Berlinu prejel veliko nagrado žirije, nominiran pa je bil tudi za zlatega berlinskega medveda in zlati globus.

Čile/2015/97 min.
Režija: Pablo Larraín
Igrajo: Alfredo Castro, Roberto Farías, Antonia Zegers, Jaime Vadell, Alejandro Goic, Marcelo Alonso
Žanr: Drama
Ocena IMDb: 7,3/10

Štirje možje, štirje nekdanji duhovniki, živijo v odročni hiši v tihem obmorskem mestecu na čilski obali. Tja so jih poslali, da bi se v osami in molku, skriti pred očmi javnosti, odkupili za pretekle grehe.

V prisilni upokojitvi pod budnim očesom skrbnice redovnice preživljajo monoton dnevni režim, dokler krhkega ravnovesja vsakdanje rutine ne poruši prihod novega člana.


"Hodil sem v katoliške šole in spoznal veliko spoštovanja vrednih duhovnikov, ki so delali in živeli v skladu s pobožnostjo. Spoznal sem tudi duhovnike, ki so danes za zapahi ali v sodnem postopku zaradi različnih prekrškov, toda spoznal sem tudi take, za katere nihče ne ve, kam so izginili.

Ti duhovniki so pogrešani, možje vere in duhovni vodje, ki so se pogreznili v zemljo. Upokojili so jih v popolni tajnosti. Kje so ti duhovniki? Kako živijo? Kaj počnejo? Moj film govori o teh možeh v izgnanstvu, zato je to film o klubu izginulih duhovnikov." Pablo Larraín, režiser in soscenarist filma


V videoteki DKino si oglejte tudi: Ne! (No)


Klub | Foto:


"Drzen, direkten in klinično inteligenten film, prav toliko izzivalen zaradi mračnega humorja kot zaradi upravičenega besa je v isti sapi napet triler, agitacijska družbena kritika in jedka moralna basen.

Režijske samozavesti Larraína, ki tu razširi obzorje svoje že tako odlične pinochetovske trilogije (Tony Manero, Post Mortem, Ne!), ni mogoče prehvaliti: to je njegov najboljši film do zdaj." Jessica Kiang, The Playlist


"Larraín naslika mrko komičen in globoko svetoskrunski portret štirih duhovnikov, izgnanih na obrobje svoje vere, kjer živijo prej po zgledu Sopranovih kot po zapovedih Vatikana.

Presenetljiv in provokativen film režiserja, ki nikoli ne ubere lažje poti, utrdi Larraínov sloves enega resničnih talentov sodobne kinematografije." Jordan Mintzer, The Hollywood Reporter


"Klub je drzna in utripajoča alegorija Cerkve, omadeževane s škandali – zlasti s pedofilijo in spolnimi zlorabami duhovnikov ter prikrivanjem teh afer –, ki pod trenutnim pontifikatom doživlja bolečo, a še kako zakasnelo reformo.

Glede na papeževe medijske veščine in posluh za sodobnost si pravzaprav ni težko predstavljati, da bi lahko postal ogled filma obvezen za škofe po vsem svetu." Neil Young, Indiewire


Napovednik filma Klub:

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte