SiolNET. Trendi Film in TV
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Chris Evans se bo upokojil

3

termometer

 | Foto:
Igralec Chris Evans, najbolj prepoznaven po upodobitvi Marvelovega superjunaka Stotnika Amerike, pravi, da se bo, potem ko mu poteče pogodba s studiem Marvel, upokojil.

Pred kratkim je sicer dejal, da si bo po koncu snemanja filmov s Stotnikom Ameriko – smo tik pred premiero filma Stotnik Amerika: Zimski vojak (Captain America: Winter Soldier), čakajo pa ga še Maščevalci: Ultronova doba (Avengers: Age of Ultron), Stotnik Amerika 3 in najverjetneje še Maščevalci 3 – privoščil dolg počitek, zdaj pa je sprejel odločitev, da dokončno neha igrati.

Evans je v intervjuju za Variety dejal, da ga je vloga pravičnega ameriškega junaka popolnoma izčrpala in da se želi v prihodnosti popolnoma posvetiti svoji novi strasti, režiji. Za njim je že njegov režijski debi, in sicer nizkocenovna romantična dramedija 1:30 Train, v kateri tudi nastopa. Film, ki je trenutno v postprodukciji, bo premiero doživel enkrat letos.

"Že nekaj časa vem, da želim režirati. A čas ni na moji strani. Vedno je tu še en film, v katerem igram, vedno neka nova vloga. Končno je prišel trenutek streznitve in odločitve, da želim namesto pred kamero stati za kamero," je povedal.

Igralca Marvelova pogodba veže k snemanju še treh filmov. Prvotno pogodbo, po kateri bi moral nastopiti v devetih filmih, je odločno zavrnil. Po koncu obveznosti, ki jih ima s promoviranjem drugega Stotnika Amerike, bo v Londonu začel snemati drugi del Maščevalcev, Ultronovo dobo. "Urnik je ubijalski," je potožil in dodal, da bi ves ta čas, ki ga nameni snemanju in nato še promoviranju filmov, raje posvetil režiranju.

Se pa igralec dobro zaveda, da brez Stotnika Amerike in vse publicitete, ki mu jo je prinesla ta vloga, ne bi mogel režirati: "Po zaslugi Steva Rogersa, torej Stotnika, sem postal znan po vsem svetu in posledično lažje dobil delo režiserja."

Čeprav je Evans trenutno zelo prepričan o svoji upokojitvi, se mu lahko kot že mnogim v Hollywoodu zgodi, da si premisli. A za zdaj trdno stoji za svojo odločitvijo. "Lahko se zgodi, da bom čez pet let igranje zelo pogrešal, vendar zdaj želim samo stati za kamero in ustvarjati filme po lastni viziji," je sklenil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin