Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 1. 2012,
8.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 11. 1. 2012, 8.59

8 let

Almodovarjeva Koža v pričakovanju "španskih oskarjev"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Film Koža, v kateri živim Pedra Almodovarja ima kar 16 nominacij za španske filmske nagrade goya.

"Španske oskarje" bodo 26. leto zapored podelili 9. februarja. Koža, v kateri živim lahko dobi goye za najboljšo igralko (Elena Anaya), najboljšega igralca (Antonio Banderas), najboljši prirejeni scenarij (Almodovar) in kamero (José Luis Alcaine). Španska filmska akademija je filmu podelila kar 16 nominacij, vseh skupaj je 28. Med drugim je nominiran tudi v kategorijah najboljši film in najboljši režiser.

"To priznanje pomeni konec hladnih odnosov med Pedrom in akademijo, ki jo je že pred leti zapustil zaradi številnih nepravilnosti v sistemu glasovanja," je za El Pais novico komentiral Pedrov brat in producent filma Agustin ter dodal, da jim je akademija podarila velik objem. Almodovar se je akademiji po petih letih ponovno pridružil leta 2010. Režiser je trenutno na poti v Los Angeles, kjer se bo udeležil nedeljske podelitve zlatih globusov. Z nominacijo je zadovoljen tudi ustvarjalec glasbe Alberto Iglesias, ki so ga nominirali v kategoriji originalne pesmi.

Almodovarju tik za petami je film No habrá paz para los malvados (Ni počitka za zlobneže) režiserja Enriqueja Urbizuja, ki jih je zbral kar 14. Film je bil dobro sprejet že na festivalu v San Sebastianu.

Z Almodovarjevim trilerjem se bosta pomerila tudi film Benita Zambrana La voz dormida (Speči glas) in film Blackthorn režiserja Matea Gila. Oba sta prejela enajst nominacij. Vsi štirje omenjeni naslovi se potegujejo za najboljši film in režiserja.

Veliko presenečenje je dvanajst nominacij za znanstvenofantastično-domišljijski film Eva režiserja Kika Mailla. Film so gledalci in kritiki v Benetkah izjemno lepo sprejeli.

Nominirana je tudi Salma Hayek, in sicer za glavno vlogo v filmu Alexa de la Iglesie La Chispa de la Vida (Življenjska iskra). Za najboljši evropski film so nominirani filmi Melanholija, Masaker, The Artist in Jane Eyre.

Ne spreglejte