Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 2. 2019,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Beko

Natisni članek

Beko sušilni stroj advertorial perilo

Ponedeljek, 11. 2. 2019, 7.00

2 meseca, 2 tedna

Zimska past v vsakem domu

Vsebino omogoča Beko
sušenje perila

Sušenje perila je pozimi lahko prava nočna mora. Če nimamo zaprte terase ali balkona, kamor lahko postavimo stojalo z mokrim perilom, moramo stanovanje spremeniti v stalno sušilnico perila, kar za sabo potegne kar nekaj nevšečnosti.

V hladnejših mesecih leta iz vsakega kota v stanovanju na nas preži kupček oblačil, ki jih poskušamo posušiti kar v stanovanju. To gospodinjsko opravilo postane še posebej nadležno in časovno potratno, če nas je v družini malce več.

Estetska, organizacijska in higienična težava

Kar nekaj iznajdljivosti je treba, da družina pozimi uspešno posuši vse, kar se nabere čez teden. Vsakodnevno pranje in sušenje v stanovanju je estetska, organizacijska in higienična, lahko pa celo zdravstvena težava.

Polno stojalo za sušenje perila in obloženi radiatorji so zelo neugledni kosi stanovanjske opreme, ki jih želimo skriti že pred seboj, kaj šele pred očmi gostov. Predvsem pa radiatorji ne morejo opravljati svoje funkcije, kot bi morali.

V manjših stanovanjih te "gospodinjske dekoracije" res nimamo kam skriti, lahko se le tolažimo, da vsi perejo in sušijo in da drugače ne more biti. A pogledati moramo širšo sliko, ki zadeva tudi naše zdravje.

Stojala za sušenje perila - tudi pasti za naše zdravje

Sušilni stroj Beko | Foto:

Stojalo za sušenje poskušamo postaviti v skrit kot, ki pa po navadi ni dovolj zračen, tako da nabiranju odvečne vlage po stenah, oknih ali ogledalih ne uidemo. Ne glede na to, kje v stanovanju sušimo perilo, pa naj bo to v skritem kotu ali sredi dnevne sobe, se stopnja vlage v zraku tako poveča, da bi lahko v eni noči napolnili več litrskih posod. Da bi se temu izognili, bi morali zagotoviti izjemno učinkovito zračenje, kar je skoraj nemogoče.

Zato se nam lahko po stenah začne nabirati vlaga, kar je idealno gojišče za plesen. Tako imenovana črna plesen, ki je na žalost v večini domov naša stalna sostanovalka, s svojimi sporami, ki jih vdihavamo, vpliva na poslabšanje dihalnih in drugih zdravstvenih težav, zato moramo narediti vse, kar lahko, da se ji izognemo.

Dom brez sušečega se perila vsepovsod

sušilni stroj Beko | Foto:

Povprečna dnevna raven vlage v stanovanju naj bi bila med petimi in desetimi litri, medtem ko se ob sušenju povprečne količine perila v stanovanju sprosti dodatnih od dva do dva litra in pol vode.

S sušilnim strojem lahko pozabimo na neprijetne kupe perila in stojala, ob katera se spotikamo vsak dan in jih poskušamo skriti pred gosti. Dom, v katerem se perilo suši v sušilnem stroju, je veliko prijaznejši, predvsem pa nas v estetskem smislu veliko bolj osrečuje. Sušilni stroj lahko namestite nad pralni stroj in tako prihranite prostor v kopalnici – vse, kar potrebuje, je zgolj električni priklop.

Časovni prihranek pri pranju in sušenju perila bo kar znaten, saj vam tega ni treba obešati, kasneje pa večinoma tudi ne likati.

Tudi ko nam letni čas dovoljuje sušenje perila zunaj ali na balkonu, smo s sušilnim strojem neodvisni od vremenskih razmer, pa še perilo ni izpostavljeno škodljivi sončni svetlobi, ki postopoma uničuje barve oblačil.

Prednost je tudi ta, da se v sušilnem stroju oblačila ne ne morejo navzeti drugih vonjav. Tako smo lahko brez skrbi, ko pražimo čebulo ali kuhamo močno aromatične jedi.

Ker stroj perilo posuši v veliko krajšem času, kot se suši na zraku, bo vsa domača "pralno-sušilna industrija" veliko učinkovitejša, najljubša oblačila pa nam bodo na voljo veliko hitreje, kot če ne bi imeli sušilnega stroja.

Ena od največjih prednosti sušenja v stroju je, da lahko pozabimo na mehčalce, za katere nikoli ne moremo vedeti, kako vplivajo na našo kožo. Tudi likanja je pri tem manj, saj ga bodo potrebovala samo najbolj delikatna oblačila.

Sušilni stroj Beko | Foto:

Znebite se stojala za sušenje perila in naredite raje prostor sušilnemu stroju Beko

Sušilni stroji Beko vas bodo prepričali z naprednimi tehnologijami, varčno porabo energije, 16 programi sušenja in različnimi dodatnimi funkcijami, ki poskrbijo, da bo sušenje perila postalo prijetno opravilo. Med vsemi programi izstopajo programi za sušenje oblačil alergikov, otrok in ljudi z občutljivo kožo - BabyProtect+. Poleg tega pa tudi program za občutljiva oblačila, osvežitev, nočni program, program za srajce, džins, športna oblačila in program za volnena oblačila.

Najbolj popularni sušilni stroji

Sušilni stroj Beko | Foto: Hibridni sušilni stroj s toplotno črpalko, DH8544RX (energijski razred A+++)

Najhitrejši stroj na trgu vam posuši osem kilogramov perila v samo 115 minutah. S pomočjo grelca, ProSmart invertnega motorja in toplotne črpalke zagotavlja zelo hitro in učinkovito ter krajše sušenje vašega perila.

Sušilni stroj s toplotno črpalko, DS8433RX (energijski razred A++)

Sušilni stroj za velike družine s programom sušenja BabyProtect+.

Sušilni stroj s toplotno črpalko, DS7433PA0 (energijski razred A++)

Odlikuje ga tehnologija bobna AquaWave® za učinkovito sušenje, ki je nežno do vaših tkanin.

Napredne tehnologije v sušilnih strojih Beko

Nove tehnologije ter njihov neprestani razvoj prinašajo veliko novosti in pametnih rešitev, ki nam lajšajo gospodinjska opravila in močno skrajšajo postopke.

Kako posušiti kilogram perila v manj kot 20 minutah

Tehnologija RapiDry: Poseben grelec in toplotna črpalka zagotavljata zelo hitro in učinkovito sušenje. S pomočjo posebnega programa, ki uporablja grelec, se povprečni čas sušenja osmih kilogramov perila skrajša s 150 na 114 minut. En kilogram perila, kar ustreza količini petih srajc, se lahko posuši v 18 minutah.

Za vse, ki imate občutljivo kožo

Program BabyProtect+: Zaradi naših najmlajših smo izjemno pozorni na pranje ter sušenje njihovih oblačil in posteljnine, zato smo navdušeni nad programom BabyProtect+ v sušilnih strojih Beko. Program omogoča popolne sušilne cikle, tako da tkanine med sušenjem niso izpostavljene prahu in mikrobom. Higiensko sušenje je zagotovljeno, saj program BabyProtect+ poskrbi, da po sušenju na oblačilih naših otrok ni ničesar, kar bi povzročalo alergije in izpuščaje.

Nizka poraba energije

Toplotna črpalka: Pri toplotni črpalki se del toplotne energije, ki se ustvari med evaporacijo, ponovno porabi za hitrejše in bolj ekonomično sušenje perila. Na tak način je poraba energije precej manjša. Pri hibridnem sušilnem stroju je vgrajen tudi grelec, ki pospeši proces sušenja in nam tako prihrani dragocen čas. Običajni sušilni stroji s toplotno črpalko namreč ne vsebujejo grelca, zato je čas sušenja daljši.

sušilni stroj Beko | Foto:

Sušenje nežno do vaših tkanin

Tehnologija AquaWave®: Vsakokrat, ko svojo najljubšo srajco odložimo v sušilni stroj, smo nekoliko zaskrbljeni. Zaradi tehnologije Beko AquaWave® smo lahko brez skrbi. S pomočjo posebnih lopatic in posebne oblike bobna se v bobnu oblikuje gibanje, podobno valovanju, ki med sušenjem nežno premika oblačila, kar prinaša zelo temeljito sušenje.

Za tiste, ki živijo po načelu manj je več

Volumaxx™: Če nam velikost stanovanja ne dopušča uporabe pralnega stroja z veliko zmogljivostjo bobna, nas bo razveselila tehnologija dizajna Beko Volumaxx ™. Zahvaljujoč deset odstotkov manjši globini stroja (v primerjavi s standardnimi dimenzijami od 8- do 11-kilogramskih pralnih strojev Beko), bomo svoj novi pralni stroj veliko lažje postavili na želeno mesto in s tem obdržali prostorsko funkcionalnost svojega stanovanja.

Pranje volne brez strahu

Certifikat WoolMark®: Tehnologija ProSmart invertnega motorja in certifikat WoolMark* za nego oblačil nam omogočata, da se tudi najbolj občutljiva volnena oblačila posušijo z največjo pozornostjo. Nič več skrčenih puloverjev!

Sušilni stroj Beko | Foto:

Pralno-sušilni stroj Beko, HTV8743XG (energijski razred A)

Primeren za vse, ki vam primanjkuje prostora! Odlikuje ga ionizator za odstranjevanje neprijetnih vonjav v notranjosti bobna.

Bolj učinkovito pranje z Bekom

ProSmart invertni motor: Poskrbi za energetsko učinkovitost (energijski razred A+++), tišje delovanje in bolj učinkovito pranje z večjo hitrostjo motorja.

Z Bekom do sušenja brez neprijetnega vonja

Tehnologija IonGuard: Vlažen boben po pranju povzroča neprijetne vonjave. Nova tehnologija IonGuard v pralno-sušilnih strojih Beko v boben spusti ione, ki nevtralizirajo neprijetne vonjave zaradi vlage. Funkcijo IonGuard uporabljajo tudi programi, kot so DrumClean+ (čiščenje bobna), funkcija AntiCrease (proti mečkanju) in program Refresh (za osvežitev oblačil).

Ne spreglejte